Özel Sektör Öğretmenleri Sendika’sına üye öğretmenler, eğitimdeki sorunlara ve ücret eşitsizliklerine karşı bugün Ankara’da bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan öğretmenler daha sonra Meclis’e yürümek istedi. Öğretmenler polisin müdahalesine karşın, Meclis’in Çankaya kapısı girişinde bulunan Milli Egemenlik Parkı’nda açıklama yaptı. Özel eğitim kurumu sahiplerine seslenen öğretmenler, “Buradan özel eğitim kurumları sahiplerine sesleniyoruz: Çalıştırdığınız kişiler öğretmenler. Bizler yalana, ikiyüzlülüğe, yalana bağlı bir eğitim faaliyetini sürdürmenize izin vermeyiz! Denetim istiyoruz, taban maaş istiyoruz!” dedi. Öğretmenlerin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Türk Hava Kuvvetlerinden Kıbrıs adasının güneyinde eğitim uçuşu Türk Hava Kuvvetlerinden Kıbrıs adasının güneyinde eğitim uçuşu

“Öğretmene verilen değer kamuda ya da özelde fark etmeksizin öğretmenler asgari ücretle çalıştırılamaz diyemediği müddetçe biz bu mücadeleyi vereceğiz. Ne gözaltından ne tutuklamadan ne patronlardan korkuyoruz ne geri adım atıyoruz. Bu ülkede eğer öğretmene değer gösteriyoruz diyorlarsa özel eğitim kurumlarında öğretmenler asgari ücretlerle çalıştırılamaz diyecekler. TBMM'ye sesleniyoruz, AKP'ye, Saadet Partisi'ne, MHP'ye, YRP'ye, DEM Parti'ye, CHP'ye sesleniyoruz, tüm partilere sesleniyoruz. Her şey sizin Öğretmenlik Meslek Kanunu komisyona geldiğinde alacağınız bir doğru tavra bakıyor.”

“BU HAFTAYI DİRENİŞ HAFTASI İLAN EDİYORUZ”

 Bu hafta boyunca eylemlerini sürdüreceklerini ifade eden öğretmenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel sektör öğretmenlerinin de kamu personeli sayılacağı yönündeki açıklamasına da tepki gösterdi. Açıklamada, “Kamuda çalışan meslektaşlarımız greve gidebilirken, özel sektör öğretmenleri gidemiyor. Erdoğan, yeni meslek kanununda özel sektör öğretmenlerinin de kamu personeli sayılacağını söyledi. Ne zaman? Öldükten sonra mı, şiddete uğradıktan sonra mı?” denildi.

Açıklamada, “Bu haftayı direniş haftası olarak ilan ediyoruz tüm illerde. Eğitim müdürlüklerinde, eğitim kurumlarında eylemlerimiz olacak. İşsiz kalmayı göze alıyoruz, kimseden korkmuyoruz. Patronların sırtı yere gelecek” ifadeleri yer aldı.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU