Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve ana sponsoru Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlediği Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Rize’de bulunan Rize’de GSİM Yenişehir Spor Salonu’nda yapılan açılış töreni ile başladı. Açılış törenine Rize Vali Yardımcısı Hatice Cemre İncesu, Gençlik Spor ve İl Müdürü Ramazan Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Rize İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, Rize Müftüsü Naci Çakmakçı,  Rize İl Temsilcimiz Ersoy Ustaoğlu, sporcular, antrenörler ve hakemler katıldı.

Şampiyonanın açılış törenine katılan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Türkiye’nin her yerinden kendi kategorilerinde derece yapmış satranççıları ilimizde misafir ediyoruz. Türkiye’de lisanslı sporcusu en fazla olan branş satrançtır. 7’den 77’ye her yaştan aktif olarak sporcunun bulunduğu, çok özel bir mekana gerek duyulmadan her yerde yapılabilen muhteşem bir faaliyettir” ifadelerini kullandı.

Umut Nayir, Konyaspor'a transfer oldu Umut Nayir, Konyaspor'a transfer oldu

Finali her yıl farklı bir şehirde düzenlenen şampiyonada bu yıl yaklaşık 700 sporcu hamle yapacak ve dereceye giren sporcular Türkiye İş Bankası tarafından verilen teknoloji ödüllerini kazanacak.

“GENÇLERİN SATRANÇLA TANIŞMASI İÇİN SÜREKLİ ÇALIŞIYORUZ”

Şampiyonada hamle yapacak tüm sporculara başarılar dileyen TSF Başkanı Gülkız Tulay,  “Bu yıl mayıs ayı satrançla dolu, dolu geçiyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinde şampiyonalar düzenliyoruz. Hep daha fazla gencimizin satrançla tanışması, yeteneklerini geliştirmesi için sürekli çalışıyoruz. Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası da çocuklarımızın, gençlerimizin satranç sporu ile tanışması için çok önemli bir adım. Şampiyona kapsamında okullarımız satranç sporuna yoğun ilgi gösteriyor. Şampiyonanın düzenlenmesine destek olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası’na, turnuvaya katılan okullarımıza, emeği geçen herkese, sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. Değerli sporcularımız hepinizin bu şampiyonada Fair-play ruhu içinde bir turnuva geçirmenizi temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ