Amazon Prime Day sonuçlarını açıkladı Amazon Prime Day sonuçlarını açıkladı

Yaz aylarında otel tatili için sık tercih edilen Antalya’da muhafazakâr otel ücretleri dudak uçuklattı. 4 kişilik bir aile için 4 günlük otel tatili ücreti ortalama 120 bin TL oldu. Aynı konseptteki daha lüks bir otelde 4 kişi için 4 günlük ücret ise 140 bin TL olarak belirtildi.

Kadın-erkek ayrı ve aile için özel havuzlarıyla rağbet gören her şey dâhil otellerin hedef kitlesinin düşük olması sebebiyle konaklama ücretleri diğer otellere göre çok yüksek. Muhafazakâr otel ücretleri ile ilgili Elips Haber’den Betül Vural’a konuşan Turizmci Çağatay Zincirlioğlu, muhafazakâr otellerin piyasada rekabet ettikleri otel sayısı az olduğu için otellerin çabuk dolduğunu, bu nedenle de konaklama ücretlerinin yüksek olduğunu söyledi.

“Muhafazakâr otellere çok fazla talep yok”

Muhafazakâr otellere piyasada çok fazla talep olmadığını aktaran Zincirlioğlu, “Talebin çok olmadığı yerlerde arz da ona göre daha düşük yapılıyor” dedi. “Türk insanı genellikle tatil sezonunu okulların bittiği haziranın yirmisi ile eylülün onu arasına sıkıştırıyor. Yabancılarla, Rus pazarıyla çalışan oteller genellikle nisan mayıstan kasıma kadar açıyor” diyen Zincirlioğlu, muhafazakâr otellerin ise mayıs ayının sonunda açıldığını ve ekim ayının başında kapandığını, bu nedenle muhafazakar otellerin sezonlarının kısa olduğunu söyledi.

“Rakip az olduğu için ücret yükseliyor”

Muhafazakâr otellerin çalışma günlerinin ve piyasada rekabet ettikleri kişi sayısının az olduğunu kaydeden Zincirlioğlu, “Belki otelde çok iyi bir hizmet yoktur ama rakibi zaten az olduğu için oteli her türlü dolduruyor, ücret yükseltiyor” diye ekledi. Muhafazakâr otel ücretlerini pahalı bulan müşteriler olduğunu dile getiren Zincirlioğlu, “Biz genellikle ‘ucuz muhafazakâr otel yok’ deriz. Bazen insanlar otel alkolsüz olduğu için daha ucuz olur diye düşünüyor. Çünkü otellerin en büyük giderlerinden bir tanesi alkol. Fakat böyle bir durum yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi