Muharrem Öcal Macaristan’dan Madalya ile Döndü Muharrem Öcal Macaristan’dan Madalya ile Döndü

Türkiye, son günlerde sokak köpeklerine ilişkin iktidar tarafından hazırlanan modeli tartışıyor. Henüz Meclis’e sunulmayan modele göre; başıboş sokak köpeklerinin barınaklara toplanması, 30 gün içinde sahiplenilmemesi durumunda ise “uyutulması” bekleniyor. Hayvanseverlerden bu modele “köpek katliamı” olduğu gerekçesiyle tepki geliyor. Söz konusu duruma ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’tan da dikkat çeken bir açıklama geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, Avrupa’da hiç başıboş köpek sorunu olmadığını belirterek, hayvanseverlere seslendi. Yavaş, “Ben Avrupa'da hiçbir yede sokakta sahipsiz hayvan görmedim. Avrupa'da hiçbir yerde yok. Hayvanseverlerin yaptığımız barınaklarda, maliyetini biz karşılamak şartıyla, gelip oralara da bakmalarını istiyorum. Çünkü hayvanseverlerin butik barınak talepleri de var” dedi.

Hayvanseverlerin fikirlerine saygılı olduğunu da kaydeden Yavaş, “Ama o kadar çok popülasyon arttı ki. Bu popülasyonda sadece kısırlaştırmayla bunun önünü almanın imkanı yok. Ne kadar kısırlaştırırsanız kısırlaştırın şu aşamada önü alınmayacak gibi görünüyor” dedi.

Türkiye'de ilk defa kendi imkanlarının dışında kısırlaştırma ihalesi açan belediye olduklarını sözlerine ekleyen Yavaş, “Bir yandan onda devam edeceğiz, bir yandan da sokaktakileri alıp barınakta misafir edeceğiz” dedi.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU