DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, çevre ve iklim değişikliği konularında yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren, oscar ödüllü aktör Leonardo DiCaprio’yu, Batman’a davet etti.

Türünün tükendiği düşünülen “Batman bantlı çöpçü balığı” veya bilimsel ismiyle “Paraschistura chrysicristinae” balığının 47 yıl sonra Dicle Nehrinin kolu olan Batman Çayında yeniden keşfedilmesi üzerine ünlü oyuncu DiCaprio, olayı yedi dilde yayın açarak haber yapan Mongabay’ın paylaşımını 5 Ocak 2022’de sosyal medya hesabından takipçilerine duyurdu.

Ekmen, konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Sevgili Leonardo DiCaprio Türk parlamentosunun bir üyesi olarak sizi bizzat Türkiye'ye davet etmeyi çok isterim. Bilmiyorum, Batman’ı hiç duydunuz mu? Sadece bir süper kahraman değil; burası benim memleketim ve en nadir iki balık türüne ev sahipliği yapıyor. Yerinde bir incelemeye ne dersiniz? Bu eşsiz canlıları keşfeden kişiler de sana eşlik etmekten mutlu olurlar. Âdem ve İbrahim’in toprağı Mezopotamya’da bir maceraya ne dersin?”

Kaynak: Merve US ACIOĞLU