DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi aday tanıtım toplantılarını sürdürüyor. Babacan son olarak dün İzmir’in Menemen ilçesinde ilçesinde DEVA Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı ve Menemen Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Dal’ı tanıttı. Burada bir konuşma da yapan Babacan, “Belediyecilikte bazı kavramlar vardır; ‘kitabına uydurmak.’ Biz kitabına uydurmaktan yana değiliz arkadaşlar. Bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Ne yapmamız gerekiyor, belediyeyi kitaba uygun yönetmemiz gerekiyor. Kurallara kanunlara uygun, ama aynı zamanda burada yazdığımız ahlaki kurallara da uygun belediyeleri yönetmemiz gerekiyor” dedi.

DEPREMİN YARALARI HALA SARILAMADI 

6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçmesine karşın sorunların hala devam ettiğini kaydeden Babacan, “Geçtiğimiz hafta Nurdağı’ndaydım, Islahiye’deydim. Bir yıl geçmesine rağmen hâlâ yaraların sarılmadığını, yapılan deprem konutlarının orada yaşayan nüfusun yüzde 3’üne, 5’ine, en fazla yüzde 10’una ancak ulaştırılabildiğini de maalesef yerinde gördüm gözlemledim” diye konuştu.

Konuşmasında İzmir’in de deprem bölgesi olduğuna değinen Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“DEVA Belediyeciliği dediğimizin özü, bundan iki sene önce hazırladığımız ve tüm Türkiye’ye duyurduğumuz ‘Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı’mızda ortaya zaten konmuş durumda. İki sene önce, yerel seçimlerden çok önce, yerel yönetimden ne anladığımızı bütün açıklığıyla ortaya koyan bir belge. Tabii ki altyapı sorunları var şehirlerimizin, depreme karşı tüm Türkiye’yi hazırlamak gerekiyor. Hele İzmir, depremin sık olduğu ve daha yeni depreme maruz kalmış bir ilimiz. Dolayısıyla İzmir’in her bir köşesinin depreme dayanıklı konutlarla bir dönüşüm geçirmesi gerekiyor. Her alanda yapılacaklar burada bütün detaylarıyla var.

Kaynak: Merve US ACIOĞLU