Kanser rehabilitasyonu, kanser tedavisi sırasında doktor ve multidisipliner ekip gözetiminde ilerleyen bir program. Hastaların günlük yaşam aktivitelerine dönmeleri ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla uygulanmakta. Kanser vakalarında artış göz önünde bulundurulduğunda Onkolojik Rehabilitasyonun ne kadar önemli olduğu bir gerçek. Bu anlamda Gazi Üniversitesi Onkolojik rehabilitasyon alanında bir ilki gerçekleştirdi. Onkolojik rehabilitasyonla ilgili güncel yöntemlerin paylaşıldığı bir kongreye ev sahipliği yaptı. Kongrede güncel tedavilerin yanı sıra multidisipliner yaklaşımın ve iletişimin önemi ve gerekliliği vurgulandı.

7 PANEL DÜZENLENDİ

Kongrenin açılışını Kongre Başkanı Prof. Dr. İlke Keser, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Deran Oskay ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan yaptı. Kongrede 7 panel düzenlendi ve 17 sözel bildiri sunuldu. Aynı zamanda 6 stant alanında kitap, medikal ürünler ve dernek masaları yer alarak tanıtım ve bilgilendirme yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Kanser Dairesi Başkanlığı, Kanser Daire Başkanı, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Meslekleri Daire Başkan Yardımcısı, Ankara Şehir Hastanesi, Onkoloji Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi yanında Başkent, Gazi, İzmir Bakırçay, Çanakkale Onsekiz Mart, Hacettepe, Kırıkkale, Ankara ve Dokuz Eylül Üniversitelerinin farklı bölümlerinden davetli konuşmacılar katıldı.

Ankara kadim bir şehir Ankara kadim bir şehir

Kongre düzenlenme kurulunda Prof. Dr. İlke Keser ve Doç. Dr. Kadirhan Özdemir, Kongre sekretaryasında Uzm. Fzt. Havva Sümeyye Eroğlu ve Uzm. Fzt. Canan Ergin, kongre işleyişinde Uzm. Fzt. Burak Ertürk ile lisans öğrencileri Seher Doğan, Şamil Safa Dağhan, Merve Karabulut, Esra Anıl Aktaş ve Bünyamin Ertuş görev aldı. Kongre sonunda Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı lisans öğrencileri Mehmet Ali Erol ve Kerem Akbulut tarafından izleyicilere müzik dinletisi sunuldu.

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI