Avrupa’nın futbol şöleni Euro 2024’te finale çıkacak ikinci takım yarı saat 22.00’de Signal Iduna Park’ta oynanacak Hollanda-İngiltere maçı ile belirlenecek. Kıran kırana geçecek mücadele TRT 1 kanalından naklen yayınlanacak. Müsabakayı Almanya Futbol Federasyonu’ndan Feliz Zwayer yönetecek.

İki takım son olarak 2019 yılında oynanan UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde karşılaşmış ve müsabakayı Hollanda, uzatma yarılarında bulduğu gollerle 3-1 kazanarak adını yarı finale yazdırmıştı.

İNGİLTERE TURNUVADA MAĞLUBİYET GÖRMEDİ

Euro 2024 serüvenine C Grubu’nda başlayan ve Sırbistan’ı mağlup edip Danimarka ve Slovenya ile berabere kalarak 5 puanla lider çıkan İngiltere, son 16 turunda Slovakya’yı, Çeyrek finalde ise İsviçre’yi 2-1’lik skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdırmıştı.

HOLLANDA’NIN MAÇLARI GOLLÜ GEÇTİ

D Grubundan Euro 2024’e katılan Hollanda, Polonya’yı 2-1 mağlup ederken Fransa ile 0-0 berabere kalmış Avusturya’ya da 3-2 kaybederek grubunu en iyi üçüncü sırada tamamlamıştı.

Son 16 turunda Romanya’yı 3-0’la geçen Portakallar, çeyrek finalde ise Bizim Çocuklar’ı 2-1 mağlup ederek yarı finale yükselen taraf olmuştu.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ