Köylüyle şehirli, kırsalla kent, gelenekle gelecek arasında köprüler kurmayı hedefleyen Tohumluluk Vakfı deprem bölgesinde kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla 'Dijital tohumlar filizleniyor' projesini hayata geçirdi.

GEÇMİŞİN GELENEKLERİYLE GELECEGİN TEKNOLOJİSİ BULUŞUYOR

Projenin hedef kitlesinde kırsalda el emeği ürünleriyle geçimini sağlayan aile işletmeleri ve kadın kooperatifleri ile orta ölçekli tarım üreticileri var. Projede amaç, Hatay bölgesinde deprem felaketi nedeniyle dezavantajlı duruma gelen üreticilere ekonomik güç kazandırarak bölge ekonomisinin canlanmasına destek olmak. Aynı zamanda dijital dünyada varlık göstererek ürünlerini geniş kitlelere ulaştırmak, daha büyük bir pazarda buluşturmak, kendi markalarını kurmak ve markalaşmak isteyen üreticileri desteklemeyi hedeflemek.

TİSK, İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu'nun üçüncüsünü düzenleyecek TİSK, İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu'nun üçüncüsünü düzenleyecek

MENTÖRLER VE FİLİZLER BULUSACAK

Projenin şimdiye dek ortaya konan projelerden farkı, vakıf gönüllülerinden oluşan 'Mentor' kadrosunun bölge üreticilerinden oluşan ' Filizler' kadrosuna girişimcilik yolculuğu boyunca sahada ve çevrim içi bulusmalarda rehberlik edecek olması.

Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı 2020 yılında Pınar Ayhan önderliğinde hayata geçirilmiş. Ayhan vakfın amacını şöyle özetliyor: "Ülkemizin ve dünyamızın içinde bulunduğu, geleceğimizi tehdit eden sorunlara evrensel değerler çerçevesinde çözümler bulmak amacıyla 'köylü ve kentli birbirinden öğrenmelidir' ülküsünden yola cikarak kırsal kalkınmaya toplumsal bütünleşmeye katkı sağlamak.

HATAY'I AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Projenin sorumlusu Zeynep Varol Aksoy konuşmasında 'Dijital tohumlar filizleniyor' projesinin vakfın marka projelerinden biri olduğunu söyledi. Projenin eğitim ve mentörluk programı olduğunu dile getirerek deprem bölgesindeki küçük işletmelerin büyümelerine katkı sağlayacaklarını ifade etti. Aynı zamanda yerel ve coğrafi israretli ürünlerin etkinliğini artırmayi hedeflediklerini aktardi. Pilot bölge olarak Hatay'ı secme nedenini ise depremden dolayı dezavantajlı bölge olmasından kaynaklandığını söyleyerek Hatay'ın ayağa kalkma mücadelesini desteklemek üzere yola çıktıklarına dikkat çekti.

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI