Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor Rams Park’ta karşı karşıya geldi. Fenerbahçe’nin3-2'lik skorla kazandığı müsabakanın ardından sarı-lacivertli futbolcular, sahanın ortasında sevinç gösterisinde bulunurken Trabzonsporlu taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Çıkan arbedeyi, güvenlik güçleri yatıştırmakta zorluk çekti. Olayların ardından basın açıklaması gerçekleştiren CHP Spor Kurulu Başkanı Demirhan Şerefhan, “Futbolumuzda her geçen gün artan şiddet olaylarını görmezden gelerek bu müsabakada yeterli emniyet önlemlerinin alınmaması çok büyük bir ihmalkarlıktır.Futbolun içinde olduğu kaosun da baş mimarı olan TFF, ne yaptığını ve ne yapacağını artık bilememektedir” ifadelerini kullandı. 

Yabancı öğrenci alımında usulsüzlük iddiası Meclis gündeminde! Yabancı öğrenci alımında usulsüzlük iddiası Meclis gündeminde!

“TFF YÖNETİMİNİN ACİLEN İSTİFA ETMESİ GEREKMEKTEDİR”

Hakemlere yapılan saldırılar ve Suudi Arabistan’da oynatılmaya çalışılan Süper Kupa maçında yaşananlar sonrası istifa etmesi gereken TFF’nin dünkü yaşanan olaylardan da kendine pay çıkarmadığını söyleyen Şerefhan, “Türk futbol tarihinde dün yaşananlar yine bir kara leke olarak yer alacaktır. Maçtaki olayların büyümesini engelleyemeyen hakemler, arkalarında duracak bir federasyon olmayacağını bildiklerinden maçı tatil edecek düdüğü çalamamışlardır. TFF futbolu yöneten değil adeta seyreden bir kurum haline gelmiştir. Temiz spor, temiz futbol adına, sporun birleştirici unsurunu ortadan kaldıran TFF yönetiminin acilen istifa etmesi gerekmektedir” diye konuştu. 

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ