CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yerel seçim öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Bor ve Niğde'de CHP Belediye Başkan adayları ile esnaf ve pazar ziyaretleri gerçekleştiren Gürer, vatandaşın pahalılıktan der yandığına dikkati çekti. Söz konusu ziyaretlerine ilişkin izlenimlerini aktaran Gürer, “Genel seçime göre bu seçimde öncelikli bir konu olan ekonomik geçim sıkıntısı çok ön plana çıkmış bulunuyor” dedi.

“Her kesim için yaşamın zorlaştığı ve geçim sıkıntısının had safhada olduğu bir süreçte” olunduğunu kaydeden Gürer, vatandaşın sandıkta oylarıyla tepki göstereceğini ifade etti.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ BORÇLA YAŞIYOR

Gürer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çarşı-pazarda fiyatlarlar markete gidemez duruma düşmüş vatandaşı gramla alışveriş yapar duruma düşürmüş. Çok sayıda vatandaş borçla yaşadığını söylerken icra daireleri ise sürekli tebliğ gönderir durumda. 21 milyon 500 bini aşan icra dosyalarına her hafta yenileri ekleniyor. Bankaların bireysel kredi ve kredi kartları nedeniyle vatandaşlardan olan alacaklarının bakiyesi 3 trilyona ermiş durumda.”

Ekonomik krizin etkisinin herkesi ve her kesimi etkilediğini ifade eden Gürer, “İcra daireleri fabrika gibi çalışıyor. Verilere göre de gerçek işsiz sayısı da son bir ayda 1 milyon 265 bin artmış. İşsizlik artarken yoksulluk derinleşiyor” dedi. Ayrıca tüketicilerin bankalara olan borçlarının 2024 yılı başından bu yana 256,5 milyar lira artış gösterdiğini de sözlerine ekleyen Gürer, “Vatandaş borcu borçla kapatarak yaşamaya çalışıyor. Mevcut iktidarla sorunların çözüleceğine inanan vatandaş sayısı da ciddi azalış göstermiş bulunuyor” diye konuştu.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU