Ankara’nın Mamak ilçesinde dün sabah saatlerinde 16 katlı bir apartmanın istinat duvarı bir gecekondunun üzerine çöktü. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay öncesi gecekonduda bulunan Ramazan Dağ, evin tavanında duyduğu sesler nedeniyle dışarıya çıkarak yara almadan kurtuldu.

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, olayın ardından bölgede incelemelerde bulundu. Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Şahin olaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, söz konusu durumun AK Partili belediyenin usulsüzlüğü olduğunu kaydederek, şunları belirtti:

“Buranın imarını belediye yapmış, yıkılalı saatler oldu ancak hala belediyeden bir yetkili gelmedi. Üç katlı binalar yapılması gereken yerlere yirmişer katlı binalar yapılmış. Özel yapı denetiminin değil tamamen belediyenin denetiminde olan yer burası, daha önce vatandaşımız tehlike arz ettiğine dair 20 kez belediyeye dilekçe veriyor. Bu dilekçelere yanıt gelmediği gibi bir de buraya asfalt atılıyor ve bugün bu faciaya neden oluyor. Ramazan kardeşimizin, bahçesindeki kulübede beslediği 3 köpek yavrusu ve kuşları istinat duvarının altında kalıp öldü, kardeşimiz evsiz kaldı. Belediye yetkililerinin bu sorumluluğu kabul etmesi gerekir.”

‘YIKIMA ASFALT SEBEP OLDU’

Şahin yaptığı açıklamada, AK Partili Mamak Belediyesi’nin istinat duvarı çöken söz konusu sitenin garajına, otoparkına ve bahçesine tamamen asfalt attığını belirterek, yıkıma asfaltın sebep olduğunu ifade etti. Şahin, şunları söyledi:

“Mamak ilçesinde 64 mahalle asfalt beklerken istinat duvarı yıkılan sitenin özel garajına, otoparkına, bahçesine tamamen asfalt atıldı. İstinat duvarının uçma nedeni de şu; belediyenin büyük tonajlı silindirleri asfaltı sererken istinat duvarını patlattı. Şu anda da belediyenin yine özel mülkte büyük paletli kepçesi ücretsiz olarak çalışıyor.”

Muhabir: Merve US ACIOĞLU