CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut; 8119 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak’ta toplam 6 milyon 74 bin 411 metrekare orman arazisinin orman sınırları dışına çıkarılmasına tepki gösterdi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Barut, “Ormanları yok edecek bu kararın geri çekilmesini istiyoruz. Talanda, rant hırsıyla doğa katliamında sınır tanımayan AKP iktidarına sandıkta hesap soracağız. Yok edilmek istenen yaşama, çevreye, doğamıza, havamıza, suyumuza, topraklarımıza ve ormanlarımıza sahip çıkacağız. Onlara rağmen başaracağız. Ormanlara kıymayın efendiler, katliam kararı geri çekilsin" dedi.

DEĞERLERİMİZİ MUTLAKA KORUYACAĞIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verilerine göre, sadece bu yılın ocak ayı içinde 537 proje için ÇED süreci başlatıldığını kaydeden Barut, “13 Aralık 2023 tarihinde de 11 ilde yüz binlerce dönüm alan madenler için orman sınırı dışına çıkarıldı. Madenlere, hidroelektrik santralleri projelerine ve imar düzenlemelerine kurban edilecek meralarımızı, ormanlarımızı, çayırlarımızı, tarım alanlarımızı, derelerimizi AKP'nin saldırılarına karşı savunmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onların rant ve talan hırsına karşı bizim de yaşamı savunmak görevimizdir. Değerlerimizi AKP'den mutlaka koruyacağız. Talanda, rant hırsıyla doğa katliamında sınır tanımayan AKP iktidarına sandıkta hesap soracağız. Yok edilmek istenen yaşama, çevreye, doğamıza, havamıza, suyumuza, topraklarımıza ve ormanlarımıza sahip çıkacağız. Onlara rağmen başaracağız.”

Kaynak: Merve US ACIOĞLU