31 Mart Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimlere kısa bir süre kala, siyasi partilerin seçim çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda CHP Parti Okulu, seçmenleri bilgilendirme amaçlı dokuz soruluk bir “seçemen testi” hazırladı. “2024 Yerel Seçimine Ne Kadar Hazırsınız” başlığını taşıyan testte, seçmene “doğru” ve “yanlış” şıklarının yanı sıra çoktan seçmeli seçenekler de sunularak, seçime ilişkin bilgileri ölçülüyor. Test ile seçmenler, sandık güvenliğine yönelik seçim esnasında karşılaşabilecekleri durumlarda hangi yöntemleri izleyebileceklerini öğreniyor. 

Söz konusu teste dileyen tüm vatandaşlar https://forms.gle/45D9WKNQaTMqgGiv5 adresinden ve CHP Parti Okulu sosyal medya adreslerinden ulaşabiliyor.

HANGİ SORULAR YER ALIYOR?

Testte yer alan bazı sorular şöyle:

-      Sandık çevresinde seçimi izlemek üzere birden fazla müşahit (gözlemci) bulunabilir.

-      Seçmene birleşik oy pusulaları verildikten sonra hata yaptığını söyleyip yeni bir birleşik oy pusulası istemesi durumunda ne yapılır?

-      Bir seçmen olarak sandığa gittiniz, oy kullanmak için sıraya girdiniz. Bu esnada sandığınızda bir işlemin yanlış yapıldığına şahit oldunuz. Sandık kuruluna şikayet hakkınız var mı?

-      Sandık kurulu başkanının, şikayet ve itiraz dilekçelerini kayda geçirmemesinin cezası nedir?

Muhabir: Merve US ACIOĞLU