Özel: Kavga ederek değil, çalışarak yükseliyoruz Özel: Kavga ederek değil, çalışarak yükseliyoruz

31 Mart Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerde deprem bölgesi Hatay’da AK Parti’nin adayı kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 44,5 oranında oy alarak belediye başkanı seçildi. CHP’nin tartışmalı adayı Lütfü Savaş ise yine kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 44,08 oranında oy alarak ikinci oldu. Sonuçlara CHP’den itiraz geldi. Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonuçlarının takibi için milletvekillerinden oluşan bir heyet görevlendirdi. Heyette görevli isimlerden CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

Açıklamasında 6 Şubat 2023’de yaşanan deprem sebebiyle, Hatay’ın önemli bir kent olduğunu kaydeden Kış, tüm olumsuzluklara ve mağduriyete rağmen, yakınlarını kaybeden, evlerinden olan halkın burada sandığa giderek oy kullandığını ve bu nedenlerle Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hatay’a karşı sorumluluk içinde olduklarını ifade etti.  Kış, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, Vali’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük söz konusu olduğunu belirtirken, “Bu milli iradenin gaspıdır” dedi.

Kış, “Burada halk bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken bir taraftan da oylarının çalınmasına asla izin vermeyeceğiz. CHP heyetimiz ile sonuna kadar süreci takip edeceğiz, Hatay halkının iradesinin sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.  

Muhabir: Merve US ACIOĞLU