CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ege Bölgesi Bitlisliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yönetimiyle toplantı yaptı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, Ege Bölgesi Bitlisliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muzaffer Karayılanoğlu ile dernek üyelerinin de bulunduğu toplantıya ayrıca Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı İzmir Şubesi, İzmir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Derneği, Ahlat Kültür ve Dayanışma Derneği, Bayraklı Bitlisliler Derneği, Torbalı Bitlis Muş Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Bayraklı Pazarcılar Derneği üyeleri de katıldı.

'KİŞİSEL BİR BEKLENTİ İÇİN BU GÖREVE TALİP OLMADIM'

Programda konuşan Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevi sırasında önemli deneyimler elde ettiğini, bu deneyimlerle kentin bütünü için önemli projeler hayata geçireceğini söyledi. İzmir'in eksiğini, kusurlarını, sorunlarını da iyi bildiğini ve bunları, hayata geçireceği projelerle çözüme kavuşturacağını anlatan Başkan Tugay, şunları söyledi:

"Ülkemiz, çok sorun yaşadı. Ama artık hiçbirimizin kavgaya, gerginliklere tahammülü yok. Yıllarca gün yüzü görmedik. Ben bu nedenle siyasete girdim. Bundan sonra çocuklarımız bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamasın diye mücadele ediyorum. Asla kişisel bir hırs veya beklenti nedeniyle bu göreve talip olmadım. Yanımda olmanızı istiyorum. Birlikte mücadele ederek, Türkiye'yi düzlüğe çıkaralım. Böylece İzmir bütün Türkiye'ye örnek bir şehir olur."

'İZMİR'İN GÜCÜNE İNANIN'

İzmir'in çok güçlü bir kent olduğunu, kaynaklarının doğru kullanılması halinde ortaya harika işlerin çıkacağını vurgulayan Cemil Tugay, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini en iyi şekilde yapabileceğimi bilerek bu yola çıktım. Büyükşehir adaylarının her özelliğine puan verseniz ve bu puanları toplayarak karşılaştırsanız, göreceksiniz ki en iyi puana sahip belediye başkan adayı benim. Beni doğru anlamanızı, güven duymanızı ve desteğinizi istiyorum. İçiniz rahat oy verin istiyorum. Seçildikten sonra, bugüne kadar yapılanın ilerisinde, başarılı bir hizmet yapacağımdan şüpheniz olmasın. Benim ve İzmir'in gücüne inanın" diye konuştu.

'VERECEĞİNİZ DESTEK TÜRKİYE'NİN KADERİNİ BELİRLEYECEK'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise 31 Mart yerel seçimlerinin önemine değinerek şunları söyledi:

“Bu seçimler çok önemli. Hep birlikte hem güzel İzmir'imizi hem güzel Türkiye'mizi yükselteceğiz. Herkesin huzur içinde yaşadığı, herkesin tok olduğu, özgür bir Türkiye inşa edeceğiz. Bu nedenle 31 Mart'ta CHP'ye güçlü bir destek istiyoruz. Cemil Başkanın Karşıyaka'daki çalışmalarını yakından izledik. Bundan sonra tüm belediye başkanlarımız için karne oluşturup onunla devam edeceğiz. İzmir gibi Türkiye'nin incisi bir şehri, Cemil Başkan gibi donanımlı birinin yönetebileceğine karar verdik. Bunun da arkasındayız. Sizlerden destek bekliyoruz. Bu desteğin sadece İzmir değil Türkiye'nin kaderini belirlemeniz açısından da önemini söylemek isterim."

Ege Bölgesi Bitlisliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muzaffer Karayılanoğlu da Tugay'a desteklediğini söyledi.

"Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Çalıştayı" yarın yapılacak "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Çalıştayı" yarın yapılacak

'BELEDİYE BAŞKANLARI PATRON DEĞİLDİR'

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği'ni de ziyaret ederek emekçilerle bir araya geldi. Emeğin gücüne her zaman inandığını ifade eden Tugay, "Belediye başkanları patron değildir. Belediyeler de şirket ve özel kurumlar değildir. Halka ait kurumlardır ve tabii ki çalışan arkadaşlarımız burada en fazla söz ve hak sahibi olan insanlardır. Belediye hizmetleri çalışanlar aracılığıyla yürür. Dolayısıyla çalışanların haklarının gözetilmesi çok önemli ve değerli" dedi.

Yönetimin ortak akılla yapıldığı taktirde başarının kendiliğinden doğacağını vurgulayan Tugay, CHP'nin yeni kadrolarına olan güvenini şu sözlerle ifade etti:

"CHP şuandaki anlayışıyla, yeni kadrolarıyla, Türkiye'de bir gurur tablosu oluşturmak üzere yola çıktı. Bu seçimde sadece İzmir değil, Türkiye için de iyi bir oy oranı, çok daha fazla belediyenin kazanmasını bekliyoruz. Aynı zamanda bu halkımızın bize dair umudunu da gösterecek. Bizler bu toplumun, insanların hakkını korumak adına mücadele ederek bu noktalara geldik. Bundan sonra da bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz."

Kaynak: DHA