Dram ve gerilim türünün ağırlıklı olduğu 10 film Cuma günü seyirciyle buluşuyor. 

Geçiş

Geçiş, kardeşine verdiği sözü yerine getirmeye çalışırken kendisini beklenmedik durumların içerisinde bulan bir kadının hikayesini konu ediyor. 

Şeytanla Bir Gece

Johnny Carson'ın rakibi Jack Delroy, ülke çapındaki uykusuzluk çekenlerin uzun süredir güvendiği bir arkadaş olan 'Gece Baykuşları' adlı ortak talk showa ev sahipliği yapmaktadır. Ancak dizinin reytingleri Jack'in karısının trajik ölümünden sonra düşer. Talihini tersine çevirmek için çaresiz kalan Jack, 31 Ekim 1977'de eşi benzeri olmayan bir Cadılar Bayramı özel etkinliği planlar ama kötülüğü Amerika'nın oturma odalarına salmak üzere olduğundan habersizdir.

Garfield

Karikatürist Jim Davis tarafından 1978 yılında yaratılan ve hikâyeleri karikatür sayfalarından televizyona kadar uzanan Garfield'ın animasyon filmi, kayıp babası Vic ile yolları yeniden kesişen Garfield'ın, arkadaşı Ollie ile birlikte yaşadığı maceraları konu ediniyor.

İshak Paşa Sarayı'nda vatandaşlara aşure dağıtıldı İshak Paşa Sarayı'nda vatandaşlara aşure dağıtıldı

Karanlıktan Kaçış

Karanlıktan Kaçış, bir kaza sonucu hasta bir kadınla tanışmasıyla kendisini beklenmedik olayların içerisinde bulan bir adamın hikayesini konu ediyor.

Mendebur

Filmde altı üniversiteli arkadaşın yıllar sonra bir araya gelerek malatyaya kamp yapmaya gitmeye karar verirler kamp alanında bir gecede başlarından geçen gerilim korku ve macera dolu bir hikayeyi anlatıyor.

The Hope

Adil Deniz, edebiyat dünyasına damga vuran bir eser yayınlar. Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen hala yeni kitabını tamamlayamaz. Bu sırada Adil'e alzheimer teşhisi konur.

Teorem

Yönetmen koltuğunda Erman Er'in oturduğu dram türündeki "Teorem" filminin oyuncu kadrosunda Sadi Celil Cengiz, Gencer Güvercin, Doğa Yavuz, Ayhan Taş, Ferhat Mete, Baran Akkuş gibi isimler yer alıyor.

Bab-ı Cin

Bab-ı Cin, bir şeytan tarafından ele geçiren Haruni adındaki genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Şeytan tarafından ele geçirilen Haruni çektiği acıların yanı sıra kendisine zarar vermeye başlar. Hasta olan kardeşi Hanum’u tedavi eden doktor Ahmad, bu sırada Haruni’nin hikayesini öğrenir. Haruni’nin durumuna üzülen ve onu tedavi etmek isteyen doktor, bu süreçte kendisini beklenmedik olayların içerisinde bulur.

Turbo

Erkan ve Murat, yakın arkadaşları İbo'nun küçük kardeşi Burak'ı yarın sabah askere uğurlamadan önce biraz eğlendirmek, keyiflendirmek, bir pavyon sefası yaşatmak istemektedirler. Gece şehre çökerken 4 arkadaş yepyeni modifiye edilmiş, ışıklandırılmış, turbo gaz sistemi takılmış Şahin model arabaya doluşup maceraya doğru yola çıkarlar. Fakat saatler ilerledikçe aralarındaki problemler giderek su yüzüne çıkacak, agresyon, toksiklik ve tartışma seviyeleri giderek artacaktır. Kenar mahallelerden gelme çoğu genç erkek gibi içlerinde tuttukları öfke, kompleks, travma ve utanç giderek kabararak etrafa yayılacak, çıkacak da bir yer bulamadıkça birbirlerine dönecek, patlamaya hazır tek şeyin turbo motor olmadığı acı gerçeklerle anlaşılacaktır.

Kara Ayin

Küçük oğlunu 5 yıl önce kaybetmesinin ardından suçluluk duygusu altında ezilen genç bir anne, oğlunun geri getirebilmenin yollarını aramaya başlar. Oğlunun ruhu ile iletişime geçebilmek için, ona sunulan bir ayine katılmaya karar verir. Bu ayine katıldıktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Yaşamak İstiyorum

Dijital dünyada 25 milyon kişiye ulaşan “Anlatırsan Film Olur” programı sonucu hayata geçen, “Yaşamak İstiyorum” sinema filmi, çocukluğundan itibaren ayakta kalmaya çalışan Sevgi Görmez’in iniş çıkışlarla dolu gerçek hayat hikayesini beyaz perdeye taşımaktadır.

Muhabir: Merve Us Acıoğlu