Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Altındağ Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı, Ahmet Metin Genç Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’in katılımları ile bugün ziyarete açıldı. Mısır unundan tereyağına, dil ve kolot peynirinden kestane balına, kuymaktan Akçaabat köftesine Trabzon yöresel ürünleri, Trabzon’a has el sanatları ve hediyelik eşyalar, Başkent Millet Bahçesi’ndeki standlarda yerini aldı. Açıldığı andan itibaren başkentliler tarafından ilgi gören tanıtım günleri, horon ve kemençe eşliğinde dört gün boyunca Trabzon rüzgarını başkentte estirecek ve pazar gününe kadar vatandaşların ziyarete açık olacak.

Bakan Konuşma Üstü

“ALLAH ÖZENE BEZENE YARATMIŞ”

Trabzon Tanıtım Günleri açılışında konuşan Bakan Uraloğlu, Trabzon'un her yerinin birbirinden güzel olduğunu ifade ederek, "Haldizen, Karester, Şolma gibi başı dumanlı yaylaları, Uzungöl, Aygır Gölü, Balıklı Göl, Altındere Vadisi Milli Parkı ve Değirmendere gibi eşsiz doğa harikalarıyla Allah özene bezene yaratmış" diye konuştu.

Trabzon Günleri’ni Trabzon’un güzelliklerini, zenginliklerini, bolluk ve bereketini tanıtmak, tattırmak ve göstermek için düzenlediklerini belirten Uraloğlu, Trabzon'un ahenk içinde yaşayan binlerce yıllık bir kültür mozaiği olduğunu da ifade etti.

Vali̇ Tereyaği İkrami

VALİ’DEN TEREYAĞ BAŞKAN’DAN HORON

Trabzon Günleri açılışına katılan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, fuar alanında bulunan Tonya tereyağı standının başına geçerek ekmek üzerine sürülen yöresel tereyağını basın mensupları ve katılımcılara ikram etti.

MSB, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının "Stinger" atışlarını paylaştı MSB, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının "Stinger" atışlarını paylaştı

Beledi̇ye Başkanindan Horon

Trabzon Belediye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise horon ekibinin davetini kırmayarak ekiple birlikte horon tepti.

Trabzon Günleri 1

Trabzon Günleri 2

Trabzon Günleri 3

Trabzon Günleri 4

Trabzon Günleri 5

Trabzon Günleri 6

Trabzon Günleri 7

Trabzon Günleri 8

Trabzon Günleri 9

Trabzon Günleri 10

Trabzon Günleri 15

Trabzon Günleri

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ