Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. G. Senem Gençtürk Hızal, 2023-2024 akademik yılında Bitirme Projesi dersini, öğrencilerin eğitim öğretim süresince edindikleri teorik ve pratik bilgiyi ortaya koymalarına imkân tanıyan ve mezuniyet aşamasında portföylerinde gururla yer verebilecekleri Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin İletişim Kampanyası olarak tasarlamaktan ve bu süreçte hem müze hem de belediye ile etkileşim içinde olmaktan duydukları heyecanı paylaştı. Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın vizyonuyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Hızal, 27 yıldır iletişim eğitiminde paydaş etkileşimine verdikleri önemin altını çizdi.

Basşnet 2

Dünya Müzeler Gününde, 18 Mayıs 2024 tarihinde dersi alan öğrencilerin kampanyalarının Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin bahçesinde sergilendiğini ifade eden Hızal, Ankaralılara Müze’nin anlam ve önemini bir kez de bu kampanyalar ile hatırlatmanın amaçları arasında olduğunu belirtti.  1921 yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin, Cumhuriyetin ilanına giden yolda, ulus devletin inşasında, vatandaşın kimliğini tanımlamasındaki değerli konumundan yola çıkan öğrenciler, iletişim kampanyalarında nice medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu’nun kazılarla gün ışığına çıkan geçmişinin sergilendiği Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni iletişimci bakış açısıyla anlatıyorlar. Ders kapsamında öğrencilere İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Banu Erşanlı Taş ve bölüm öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Erdem Alper Turan, Öğretim Görevlisi Semra Ay ve Öğretim Görevlisi Sıla Tanışık danışmanlık yaptılar.

BAŞKENTİN DİJİTAL EKRANLARINDA YERİNİ ALDI

İletişim ve Tasarımı son sınıf öğrencilerinden Dilek Şen “Anadolu’nun Hikayesini Keşfet” ve Hatice Pala “Başkentin Kalbinde” mottolarını taşıyan kampanyalarının Ankara’da dijital ekranlarda, billboardlarda ve raketlerde yayınlanmasının kendileri için çok değerli bir deneyim olduğunu söyledi. Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri olarak Ankara kentine ve kültürel mirasımıza yönelik böylesi bir çalışmanın mesleki hayatları için yön verici olduğunu ifade eden Şen ve Pala, Başkentin İletişimcileri olmanın ayrıcalığını yaşadıklarını vurguladı.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI