Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) Vefa Ödülleri töreni Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı.

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Yönetim Kurulu Başkanı ve ASTOP Kurucusu Veli Sarıtoprak’ın ev sahipliğini yaptığı ödül töreninde, topluma üstün hizmetlerde bulunan devlet adamı, bürokrat, iş adamı ile sanat ve bilim dallarında birçok isme ödülleri takdim edildi.

Törende, Fırat Plastik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir'e ödülünü Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu verdi. 

Allıoğlu: “Vefa duygusu en kutsal olgudur”

GGYD Genel Başkanı Allıoğlu, vefa duygusunun hem toplum ilişkilerinde hem de kültürümüzde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Vefa olgusunun gelecek nesillere mutlaka aktarılması gerektiğinin altını çizen Allıoğlu, “İnsanın sahip olduğu en yüce özelliklerden biri vefa duygusudur. Vefa duygusu birey ve toplum ilişkilerinin sağlıklı biçimde devam etmesini sağlayan en kutsal olgudur. Ülkemizin ve toplumumuzun bugün bu seviyeye ulaşmasını sağlayan herkese sonsuz vefa göstermeliyiz. Bu yüzden bizlere vefa duygusunu her zaman hatırlatan ve yaptığı özel organizasyonlarla bizleri bir araya getiren Sayın Veli Sarıtoprak ve ASTOP’a çok teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra da hem bireyler olarak hem de toplum olarak vefa duygusunu gelecek nesillere aktarırız” dedi. 

Karsu, Ankara'da konser verdi Karsu, Ankara'da konser verdi

ATO Başkanı Baran: “Vefa duygusu olmayan toplumların geleceği olmaz”

ATO Başkanı Gürsel Baran, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin en zor zamanlarında birbirine gösterdiği vefanın çok büyük önem taşıdığını söyledi. Baran, “Vefa deyince aklımıza Sayın Veli Sarıtoprak geliyor. Sayın Veli başkanımız yine çok harika bir iş çıkarmış. Böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı ben çok mutlu oldum. Topluma hizmet etmenin, güzel davranışların ve örnek davranışların kıymetini bilmek, hakkını teslim etmek ve duygularını ifade ederek vefa göstermek gerçekten çok güzel. Vefa duygusu olmayan toplumların geleceği olmaz. Vefa duygusu Türk milletinin sahip olduğu en erdemli özelliklerden birisidir. ‘Yüzyılın felaketi’ olarak adlandırılan geçen yılki depremde Türk insanı o vefa duygusuyla sahneye çıktı. Vefa Ödülleri ASTOP’un en önemli misyonunun bir parçasıdır” diye konuştu. 

Nevzat Demir: “Benim bütün borcum, vefam ve minnetim Cumhuriyetedir"

Vefa Ödülü’nü, GGYD Genel Başkanı Allıoğlu’dan alan Fırat Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Demir de, “Cumhuriyet beni ilkokulunda, ortaokulunda, lisesinde, üniversitesinde okuttu ve doçent yaptı. Daha sonra sanayici yaptı, ihracatçı yaptı ve on bin insana rızık vermeme sebep oldu. Benim bütün borcum, vefam ve minnetim Cumhuriyetedir” ifadelerini kullandı. 

TÜSİAV Yönetim Kurulu Başkanı Sarıtoprak: “Toplumda iletişim önemli ölçüde azaldı”

TÜSİAV Yönetim Kurulu Başkanı ve ASTOP Kurucusu Veli Sarıtoprak, “Toplumda iletişim önemli ölçüde azaldı. Dijital dönüşüm ve salgın insani özelliklerimizi etkiledi. Saygı, hoşgörü, yardımlaşma ve özellikle vefa duygumuzu yitirdik. Vefa duygusu olmayanın bekası olmaz. ASTOP yaklaşık 18 yıldır vefayı Türkiye'nin gündemine taşır. Bu törenler bu ülkeye, bu millete, bu insanlığa, büyüklerimize, Cumhuriyete ve Atatürk'e bir nevi bize hakkınızı helal edin törenleridir” dedi. 

Kaynak: Haber Merkezi