ASO Teknopark A.Ş Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Ankara Sanayi Odası ve ASO Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, ASO Başkan Yardımcısı ve ASO 2. ve 3. OSB Başkanı Mete Çağlayan, ASO Yönetim Kurulu Üyeleri Halit Erol ile Burcu Özbozkurt, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Ata,  ASO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Cansız, ASO Genel Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Cabbar, TOBB ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Hakan Kızıltoprak, ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Serdar Alemdar, ODTÜ Teknokent Dijital Dönüşüm Direktörü Atilla Hasan Turgut ile ASO Genel Sekreter Yardımcıları Oktay Yaman ve Dr. Ahmet Dinçer katıldı. ASO Teknopark A.Ş.’nin 2023 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü ve mali bilançonun oy birliği ile ibra edildiği Genel Kurul’da, şirketin yeni Yönetim Kurulu da belirlendi. Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, ASO Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na oy birliği ile yeniden seçildi.

43493 D S C F2807

“ÜRETİME YÖNELİK TASARIMLA SANAYİ İLE BÜTÜNLEŞEN TEKNOPARK”

Genel Kurul’da konuşan Ankara Sanayi Odası ve ASO Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, yeni yönetimin hayırlı olmasını dileyerek ASO Teknopark’ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağını vurguladı. Ardıç, “Ankara Sanayi Odası’nın ‘Başkentin sanayiinden sanayi ve teknolojinin başkentine’ hedefine ulaşmada ASO Teknopark A.Ş.’nin çalışmaları ivme kazandıracak” dedi.

Ankara’nın; sanayi bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, araştırma merkezleri, nitelikli insan kaynağı ve girişimcilik potansiyeliyle Türkiye'nin diğer birçok ilinden daha avantajlı durumda olduğunun altını çizen Ardıç, “Başkentimiz teknolojik dönüşümünü tamamlayarak, Türkiye'nin teknoloji üssü olacaktır” ifadelerini kullandı.

GENEL MÜDÜR MEHMET CANSIZ OLDU

Genel Kurul’da Yönetim Kurulu kararıyla ASO Teknopark A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Mehmet Cansız atandı. Devlet Planlama Teşkilatı, Kalkınma Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda 20 yılı aşkın süre teknoparkların politika ve programlarının uygulanmasına katkı sağlayan, yatırım süreçlerini yönlendiren Prof. Dr. Cansız, Sanayi ve Teknoloji Bakan Danışmanlığı görevinde bulundu; Teknopark Değerlendirme Kurulu’nda da uzun yıllar görev aldı. Bu alanda akademik çalışmaları, uluslararası makaleleri ve kitapları da bulunan Prof. Dr. Cansız, Haziran 2023’ten bu yana da Ankara Sanayi Odası Genel Sekreteri görevini yürütüyor.

Şirketin 3 yıl görev yapacak 9 kişilik yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Seyit Ardıç / Yönetim Kurulu Başkanı (ASO Başkanı)

Mete Çağlayan / Yönetim Kurulu Başkan Vekili (ASO Başkan Yardımcısı, ASO 2. ve 3. OSB Başkanı)

Tahsin Ata / Yönetim Kurulu Başkan Vekili (ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi)

Prof. Dr. Yavuz Cabbar / Yönetim Kurulu Başkan Vekili (ASO Genel Koordinatörü)

Halit Erol / Yönetim Kurulu Üyesi (ASO Yönetim Kurulu Üyesi)

Burcu Özbozkurt /  Yönetim Kurulu Üyesi (ASO Yönetim Kurulu Üyesi)

“Ulaştırma ve lojistik alanında iş birliği güçlendirilecek” “Ulaştırma ve lojistik alanında iş birliği güçlendirilecek”

Hakan Kızıltoprak / Yönetim Kurulu Üyesi (TOBB ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü)

Atilla Hasan Turgut / Yönetim Kurulu Üyesi (ODTÜ Teknokent Dijital Dönüşüm Direktörü)

Prof. Dr. Mehmet Cansız / Yönetim Kurulu Üyesi- (ASO Genel Sekreteri)

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU