Ankara Söğütözü’nde bulunan Next Level AVM içerisinde çeşitli el işi ürünlerin satışa sunulduğu kültür etkinliğine ilgi düşük kaldı. 24 Mayıs’ta başlayan ve doğal taş takıların, el işi çantaların, Hindistan ve Mısır takılarının, el yapımı bastonların yer aldığı fuar, yarın sona erecek. Ancak fuarda stant açan satıcılar, ilginin düşük olduğundan dert yanarak stant ücretlerini ancak karşılayabildiklerini söyledi.

Evde ürettiği doğal taş takılarla, el örgüsü çantaları için stant açan bir satıcı, “Beklentilerimizi açıkçası çok karşılamadı. Ürünlerimizi çok uygun fiyatlardan vermek zorunda kaldık, belki ekonomik sıkıntılardan dolayı bilmiyorum. Ama yani beklenztimizinçok altında kaldı, yani sadece maliyetimizi karşıladık açıkçası. Ben evde üretiyorum, fuarlara katılıyorum. Doğal taşlara ilgi eskisi kadar yok, geçmiş yıllarda daha yoğundu ilgi” diye konuştu.

‘BEKLEDİĞİMİZ OLAY GERÇEKLEŞMEDİ’

“Hayatta kalmama vesile olan yegâne amaç sanat” “Hayatta kalmama vesile olan yegâne amaç sanat”

Devrek Baston ve El Sanatları Kooperatifi adına stant açan Mehmet Şenol Uslu da Zonguldak Devrek’te her sene 30 gün süren baston festivalleri düzenlendiğinden söz ederek, Ankara’da ise fuara ilgi olmamasından dert yandı. Devrek’te kooperatif bünyesinde beş ustaları bulunduğunu ifade eden Uslu, baston fiyatlarının 500 liradan başlayarak kullanılan materyale göre 30 bin liraya kadar yükseldiğini söyledi.

Uslu, “Burada ilgi yoktu, bizim beklediğimiz olay gerçekleşmedi. Yani bırakın satışı, biz zaten satış istemiyoruz. Yani bu bir kültürdür. En azından insanların dikkatini çekmesini, soru sormasını isterdik. Ben bunu bekledim ama bunu bile bulamadık. Birkaç kişi oldu, onlar da bu işi bilenler. Daha önce Devrek’e kadar gelmişler” diye konuştu.

Bu arada Next Level AVM’nin giriş katında bulunan stantları görmek için yarın son gün.

Muhabir: Merve Us Acıoğlu