İzmir Bergama’da bulunan Agrobay Seracılık çalışanları, geçtiğimiz yıl, Tarım-Sen’e üye olduktan sonra işten çıkarıldı. 39 işçi, işten kovulmalarının ardından 200 günü aşkın süredir hak arayışını sürdürüyor. Bu kapsamda 18 Mart’ta Bergama’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan Agrobay işçileri, 8 günlük yürüyüşün ardından bugün Ankara’ya ulaştı. İşçiler ilk önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önüne yürüyerek burada bir açıklama yaptı ve işçilerden oluşan bir heyet bakanlık yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdi. Bakanlık önünde "Sendika haktır, engellenemez" sloganını atan işçiler, “Tırnaksız bıraktığınız ellerimizle yakanızdayız”, “Bizden çaldığınız her şeyi geri alacağız” pankartları açtı. Agrobay işçilerinin sonraki durağı ise sırasıyla AK Parti, İYİ Parti ve CHP Genel Merkez binaları oldu. Yine burada da işçi heyeti, partilerin yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdi.

Agrobay 3

İYİ PARTİLİ AKSAKALLI’YA SESLENDİLER

Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şeref Olgun’la gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Olgun’a İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı’nın şirketle olan bağını anlattıklarını belirtti. Kocagöz, şunları söyledi:

“Biraz önce buraya geldiğimizde bir görüşme sağlayamamıştık ve bir açıklama yapmıştık, akabinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun’la bir görüşme durumumuz oldu. İşçi arkadaşlarla beraber görüşmemizi yaptık. Kendisine hem Agrobay sürecinde yaşadığımız sorunları anlattık hem de neden İYİ Parti’ye geldiğimiz anlattık. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı’nın şirketle olan bağını anlattık ve Sedat Bey’in bu konuda inisiyatif alıp, aracı olarak bu sorunu çözebileceğini söyledik.”

Agrobay-1

TEKRAR TEKRAR GELECEĞİZ

Aksakallı ile daha önce de kendisiyle görüştüklerini aktardıklarını ifade eden Kocagöz, “İYİ Parti’den başka kimlerle görüştüğümüz, ne tür görüşmeler yaptığımızı ifade ettik. Kendisi (Hakan Şeref Olgun) Sedat Bey’le görüşceğini ve bizi de onunla görüştüreceğini söyledi. Bizim görüşüp görüşmememiz ötesinde, Sedat Bey’in bu sorunu çözebileceğini biliyoruz ve bu konuda bir an önce inisiyatif almasını istiyoruz.” dedi. Ankara’daki temaslarını sürdüreceklerini kaydeden Kocagöz, “Gözümüz kulağımız burada olacak. Olumsuz bir haber gelmesi durumunda da buraya tekrar tekrar geleceğiz” diye konuştu.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU