Başkent'te bugün 9 film sinemalarda seyirci ile buluştu.Korkudan aksiyona, komediden animasyona başkentli seyircinin beğenisine sunulan filmler arasında Maymunlar Cehennemi serisinin dördüncü filmi, Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık’da yer alıyor.

Bugün vizyona giren filmlerin detayları ise şöyle:

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık

Sezar'ın saltanatından yıllar sonra genç bir maymun, kendisine geçmişle ilgili öğretilen her şeyi sorgulamasına ve hem maymunlar hem de insanlar için geleceği tanımlayacak seçimler yapmasına yol açacak bir yolculuğa çıkar.

Süper Ajan Bernard: Görev Mars

Görüp görebileceğiniz en şanssız ajan olan Bernard, itibarını yeniden kazanmak için gizlice Mars görevine girer. Fakat beklenmedik bir şekilde Mars'taki gizemli dünyaya girer ve yakalanması planlanan Marslı canavarla arkadaş olur. Ajan, onuru ve arkadaşlığı arasında zorlayıcı bir karar vermek zorunda kalacaktır.

Beyaz Eşya

Beyaz Eşya, iki buzdolabı yüzünden kendilerini türlü dertlerin içerisinde bulan iki ailenin hikayesini konu ediyor. İki beklenmedik ölüm aynı apartmanda yaşayan iki ailenin sıradan yaşamlarına absürtlük katar. Bu ölümlerin merkezindeki iki buzdolabının birbirine karıştırılmasıyla birlikte iki ailenin üyeleri kendilerini beklenmedik olayların içerisinde bulur.

Süper Köpekler

Süper Köpekler, bir grup sevimli köpeğin komik ve macera dolu hikayesini konu ediyor. Büyük abi Cino, bir bilim insanının gözüne girmek için çabalar. Lisa, bir dans yarışmasını kazanmanın yolunu ararken, Aleks ve Tima’nın futbol konusunda yaşadığı anlaşmazlıktan rahatsız olan Minik Aliş, onları barıştırmak için harekete geçer.

Görücü

Görücü, evlilik vesilesiyle bir araya gelen ve bu süreçte birbirlerine söyledikleri yalanlar sonucu kendilerini türlü olaylar içerisinde bulan biri Türkiyeli diğeri Azarbaycanlı iki ailenin hikayesini konu ediyor.

Çingene Kızı Zeugma

Herkes hevesle Amerika'dan Gaziantep Zeugma Müzesi'ne getirilen Çingene Kızı mozaiğini bekler. Müze müdürü Esra ve güvenlik görevlisi Zeki kadar Barbaros ve adamları da heyecanlıdır. Mozaik bir anda ortadan kaybolunca herkes birbirinden şüphelenmeye başlar, peki mozaiği çalan kimdir

Gece Avı

Gece Avı, sakin bir yaşam sürmek isterken geçmişleriyle yüzleşmek zorunda kalan bir ailenin hikayesini konu ediyor. Moira Cole'un hayatı, arkadaşları ve ailesinin dengesiz ve takıntılı kuzeni Lee Morris tarafından vahşice öldürülmesinin ardından paramparça olur. Hayatına devam etmeye çalışan Moira, yaşanan trajediden etkilenen iki oğluyla birlikte sakin bir banliyö kasabasına yerleşmeye karar verir. Moira, kendisine yeni bir dünya inşa etmeye çalışırken, geçmişi bir film serisinin parçası olmak için tekrar açılır. Film çekimleri sırasında kasabada beklenmedik karanlık olaylar meydana gelmeye başlayınca Moira, geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır.

Muradiye Camisi'nin çinileri ve kalem işleri ilk günkü orijinalliğini koruyor Muradiye Camisi'nin çinileri ve kalem işleri ilk günkü orijinalliğini koruyor

Kırmızı Pabuçlar

Kırmızı Pabuçlar, beklenmedik bir olaydan sonra hayatı değişen yetenekli, genç bir dansçı olan Sam’in hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Sam’in en büyük tutlusu danstır. Kariyerinin en önemli rolünü alan Sam, Kırmızı Pabuçlar adlı bale temsilinde başrol oynamaktadır. Ancak her şey temsil gecesi kardeşinin trajik bir kaza sonucu hayatını kaybetmesiyle alt üst olur. Bu trajedi Sam’in uluslararası bale akademisini bırakmasına neden olur. Liseye geri dönen ve isyankar Eve ile yakın arkadaş olan Sam, süpermarkette hırsızlık yaparken yakalanınca kamu hizmeti cezasına çarptırılır. Ceza olarak eskiden öğrencisi olduğu bale akademisinde temizlikçi olarak çalışan Sam, bu süreçte geçmiş dans anılarından kurtulmaya çalışır. Kırmızı Pabuçlar balesinin yeni baş dansçısı Gracie provalar esnasında sakatlık geçirince Ms Harlow Sam’e rolü devralması için baskı yapar. Sam başta ikna olmasa da dansa olan aşkı baskın gelecektir.

MAKKA: Cinn-i Azap

Leyla, inancının gücünden emin olamayan 12 yaşındaki bir kızdır. Cin çağırma ve kara büyü ritüellerinde kullanılan objeler ile temas eden Leyla'nın başına türlü olaylar gelir.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ