Çankaya Belediyesi ve Cumhuriyet Vakfı işbirliğinde Cumhuriyet gazetesinin 100. yılına özel olarak hazırlanan "100 Yılın Tanığı: Cumhuriyet" sergisi J.F. Kennedy Caddesi üzerinde bulunan Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde kapılarını açtı. Cumhuriyet gazetesinin kuruluşundan günümüze kadar yayınlanmış milyonlarca belge, fotoğraf, kupür arasından ortaya çıkarılan sergi, Türkiye’nin 100 yıllık belleğini, sergi duvarlarına asılan tarihi manşetlerle ziyaretçilerine yeniden deneyimleme fırsatı sunuyor.

Kurşun dökümü için kullanılan harflerden Atatürk fotoğrafının klişesine Filistin Kurtuluş Örgütü Lideri Yaser Arafat’ın İlhan Selçuk’a sunduğu onur madalyasından Fikret Otyam’ın foto röportajlarına geniş bir koleksiyona sahip sergide basın şehitleri için hazırlanan köşe ziyaretçilerin özellikle ilgisini çekiyor.

Sergi sonunda ziyaretçilerin duygularını ve düşüncelerini ifade etmek için bir anı defterinin de yer aldığı sergide, Cumhuriyet Kitabevinden çıkan yayınlar ve hediyelik eşyaların satıldığı bir kısım da bulunuyor.

Türkiye’nin 100 yıllık belleğini Cumhuriyet’in gözü ile yeniden deneyimlemek isteyenler sergiyi 27 Mayıs tarihine kadar saat 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.

Cumhuriyet Gazetesi Sergi 48

Cumhuriyet Gazetesi Sergi 23

Cumhuriyet Gazetesi Sergi 36

Cumhuriyet Gazetesi Sergi 21

Cumhuriyet Gazetesi Sergi 24

Cumhuriyet Gazetesi Sergi 26

Muradiye Camisi'nin çinileri ve kalem işleri ilk günkü orijinalliğini koruyor Muradiye Camisi'nin çinileri ve kalem işleri ilk günkü orijinalliğini koruyor

Cumhuriyet Gazetesi Sergi 17

Cumhuriyet Gazetesi Sergi 14

Cumhuriyet Gazetesi Sergi 42

Cumhuriyet Gazetesi Sergi 44

Cumhuriyet Gazetesi Sergi 13

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ