Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, dün gerçekleştirilen Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı’nda bu yıl ÖSYM tarafından düzenlenecek sınavlara ilişkin bilgi verdi. Ersoy, toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma “Sınav uygulamalarını ve yeni projeleri değerlendirmek için kurum çalışanlarımız ve koordinatörlerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Genel İstişare ve Eğitim Toplantımız başarıyla tamamlandı. Hayırlara vesile olmasını temenni eder, sınavlara girecek adaylara başarılar dilerim” notunu düştü.

MAKİNE İLE İNSAN DENGESİNİ KORUYACAĞIZ

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Sınavlarda yapay zeka ile soru üreteceklerini belirten Ersoy, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Ekibimizde yapay zeka uzmanları var. Bu hocalarımızdan en verimli şekilde faydalanmayı hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarımızı başlattık. Atacağımız bu adım, tüm kurumların sınav süreçlerinde çok daha etkili koordinasyon kurmasını sağlayacak. Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak. Sınavları çok daha verimli ortamlarda gerçekleştirmemize büyük katkı sağlayacak. Yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceğiz, makine ile insan dengesini koruyacağız.”

HER SINAV MERKEZİNDE UYGULAMA YAPILACAK

Ersoy, deprem bölgesinde yapılacak sınav uygulamalarına ilişkin de bilgi verdi. Deprem bölgesinde bulunan adayların talep etmeleri durumunda herhangi bir ilde sınava girme imkanları bulunduğunu anımsatan Ersoy, farklı illerde sınava girmek isteyen adayların tüm masraflarının da devlet tarafından karşılandığını belirtti.

Ersoy, "2024 yılında tüm sınav merkezlerimizde uygulama yapacağız. Özellikle deprem bölgesinde adaylarımızın sorun yaşamaması için hassas bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Yıkılan, hasar gören ve yeni yapılan okulların durumuna göre verilerimizi güncelledik” dedi.

Kaynak: Merve US ACIOĞLU