Sanatın Güçlü Kadınları için sertifika programı başlıyor Sanatın Güçlü Kadınları için sertifika programı başlıyor

Mihail Bulgakov’un “Köpek Kalbi” romanından esinlenerek Emre Tandoğan’ın dört oyuncu için uyarlayıp yeniden yazdığı aynı adlı oyunda, sokak köpeği Şarik'in öyküsününe tanık oluyoruz.
Dünya çapında bir bilim insanı olan Profesör Filipoviç, Moskova sokaklarından aldığı sahipsiz bir köpeği evine getirir. Beslediği köpeği ameliyat eder, yapılan bir ameliyatla, bir bar kavgasında ölen yirmi beş yaşındaki bir adi suçlunun hipofiz bezini ve testislerini köpeğe nakleder. Operasyon beklenmedik sonuçlar doğurur. Köpek arsız, yüzsüz, şehvet düşkünü ve kaba saba bir insana dönüşür. Gençleşme deneyi adına yapılan bu ameliyatın sonucunda, köpek içgüdülerinden ve barda ölen suçlunun sahtekâr ve hırsız kişiliğinden kurtulamamış yeni bir kişilik ortaya çıkar. Şarik insan haliyle profesörün hayatını cehenneme çevirse de, Sovyet bürokrasisinde kendine bir konum edinebilecektir.

“Bu hikayem; yaşadıkları zorluklara rağmen ayaklanmayı reddeden proleter sınıfı ve onların bu durumuna öfke ve nefret besleyen aydınları anlatmak içindi...” Soğuk bir gecede, üzerine kaynar su dökülmüş bir sokak köpeği (Şarik) ölümünü beklemektedir. Ancak Şarik’in hikayesi bu kadar kolay sonlanamaz. Köpeğimizi sokakta bulan çılgın bir bilim adamı, onu evine götürür ve bir hastasını kurtarmak için Şarik’e insan hipofiz bezi yerleştirir, ancak bu ameliyat yanlışlıkla köpeğimizi bir insana dönüştürür! Bu dönüşümle birlikte Şarik, bir sokak köpeği olarak “insan” olmanın ne demek olduğunu nasıl gördüyse, öyle gösterir...

14 Şubat (Çarşamba) 2024 20:00:00 - 14 Şubat (Çarşamba) 2024 21:20:00

Çankaya Sahne

Kaynak: Hatice GÜREL