Geride kalan sezon Başkent Futbolu iki fire verdi…
Gençlerbirliği ve Osmanlıspor İlhan Cavcav Sezonu Süper Lig'den küme düştüler!
Bu durum özellikle Gençlerbirliği Kulübü acısından daha da acı vericiydi.
Duayen başkanları İlhan Cavcav'in isminin verildiği bir sezonda kümede tutunamamak oğlu yeni Başkan Murat Cavcav ve kırmızı siyahlı yöneticilerin ikinci bir yas tutmalarına neden oldu.
Gençlerbirliği Kulübü Başkanvekili Arif Ölmez konuyla ilgili konuşurken, 'Başkanımızın mirasına sahip çıkamadık' dedi.
Kulüple ilgili sorularını yanıtlayan Arif Ölmez, 'Yanlış yaptık. Hocamızın söyledikleri ile bizim belirlediğimiz futbolcuları transfer ettik. Ancak, aralarında uyum sağlayamadık. Bu sonuçta, en alttan, en üste herkesin sorumluluğu var, en çok da bizim. İcra kurulunun bir üyesi olarak, sonuçta benim suçum yok diyebilir miyim?' diye adeta bir itirafta bulundu.

KASAMIZ BOŞ DEĞİL
Gençlerbirliği Başkanvekili Arif Ölmez, 'İlhan Cavcav'ın kasasını boşalttınız mı?' sorusuna ise net olarak, 'Hayır, boşaltmadık' karşılığını verdi ve devam etti:
'Kulüpler sezon başında bütçelerini Futbol federasyonu'ndan gelecek garanti paraları da hesaplayarak yaparlar. Başlangıç parası 28 milyon 500 bin lira, ayrıca alınacak galibiyetlerden gelecek paralar var. Galibiyet başına 2 milyon 200 bin lira, beraberlikte yarısı kadar. Biz de geçen sezon bütçe yaparken, 45- 50 puan hesapladık. Ancak, bunun çok gerisinde kaldık. Puan kayıplarının çok olduğu dönemlerde fazladan primler ödedik. Bunlar, bütçe açığına neden oldu. Ligden düştük. Ancak, elimizde iyi oyuncular kaldı. Sonuç olarak, iddia edildiği gibi kasamız boşalmadı. Paramız var…'

GENEL KURUL EYLÜL'DE
Tüm ısrarlara karşın Mayıs ayında genel kurul yapmama nedenlerini de anlatan Ölmez, 'Geçen sezon Galatasaray maçını kazandığımızda 30 puana ulaştık. Kalan altı maçta 10 puan almamız gerekiyordu. Sonra gördük ki, 7 puan da yetermiş. O dönemde genel kurul da yaklaştı. Ancak, biz takımın ligde kalmasına konsantre olduk. Bu aşamada genel kurul yapmayı düşünemedik. Ligden düştükten sonra, genel kurul hazırlıklarına başlasak, Haziran ayı sonuna kadar yapılamazdı. O zaman yeni sezon için transferler kaçacak, takım kurma işi gecikecekti. Net karar verdik. Takımı bu hale biz getirdik. Düzlüğe çıkarmak da bizim görevimizdir. Genel kurulu Eylül ayına erteledik' dedi.

CAVCAV'IN YERİ DOLMAZ
İlhan Cavcav'ın koltuğunu doldurmanın imkansız olduğunu dile getiren Arif Ölmez, bakın neler söyledi:
'İlhan başkan zamanında onun sistemi vardı. Ancak, yeni bir ilhan Cavcav olması çok güç. O nedenle, sistemin dönüşmesi gerekir. Yeni bir sistem oluşturmaya çabalıyoruz. Deneyimli oyunculardan oluşan bir takım kurduk. Erkan Sözeri hocamızın istekleri doğrultusunda oyuncular aldık. Mert Nobre, Selçuk Şahin 37 yaşında oyuncular, ancak, en çok çalışan, en etkili futbolcularımız oldular. Ayrıca, bu tür oyuncuların saha dışında da çok katkıları oluyor. O nedenle, yaşlı eleştirilerini kabul etmiyoruz. Biz şampiyon olacak iyi bir kadro kurduğumuza inanıyoruz. Tamamlanınca Eryaman Stadı'nı Ankaragücü ile ortak kullanacağız. Burayla ilgili bir sıkıntımız var. Koltuk renklerinin sarı lacivert yapılması. Bunun düzeltilmesi için Ankaragücü yöneticilerinden destek bekliyoruz. Olmadığı takdirde oyuncularımız kendilerini deplasmanda hissetmesinler diye, kırmızı siyah koltuk kılıfları yapacağız, zorunlu olarak. Menajerlere para kaptırdığımız, takımı yönlendirmeleri konusundaki iddialar tümüyle geçersizdir. Geçen sezon yaptığımız transferlerin uyumunu sağlayamadık. Aslında temel sorun bu…'