Tuvaline toplumsal olayların yanı sıra çeşitli temaları da aktaran Ressam Ahmet Umur Deniz’in “Yurtsuz Bedenler” isimli sergisi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bugün son ziyaretçilerini ağırlayacak. Sanatçının 300 eserinin yer aldığı sergide, ziyaretçileri Şeyh Bedrettin Destanı’ndan Gezi Parkı Direnişi’ne, mültecilerden işçilere pek çok tema karşılıyor.

9 Şubat’ta açılışı yapılan serginin küratörlüğünü ise Semra Sancak üstleniyor. Sancak, sergiye ilginin yoğun olduğunu belirterek, her çevreden fakat özellikle iş dünyasından, yatırımcılardan yoğun bir talep olduğunu belirtti. Günümüzde en iyi yatırım aracının “kaliteli sanat” olduğunu düşünen Sancak, “İnsanlar döviz yerine bu eserlerden aldığında çok kısa süre içinde katladığını görüyor, finans anlamında ilgi mutlu etti” dedi.

BU TOPRAKLARA AİT İZLER

Sanatseverlerin, sergide bu topraklara ait izler gördüğünü belirten Sancak, Ahmet Umur Deniz’in sanatına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“İsmi yaşasın istiyorum” “İsmi yaşasın istiyorum”

 “Eylemleri, destanları, ayaklanmaları konu alıyor. Sanatın ifade gücünü kullanıyor. En önemli kısmını iki olay oluşturuyor: Bir Gezi Parkı eylemleri, Gezi’yi her şeyiyle anlatır. Bir de Şeyh Bedrettin Destanı. Koca bir destanı resimler. Orada da işçinin, köylünün direnişidir, onu dile getirir. Bugün değişen hiçbir şey yok tarihe baktığınızda. Yani retrospektif demek bir sanatçının ilk sanat gününden bugüne kadar gelen yolculuğu demek ama burada sosyal olayların da retrospektifini görüyorsunuz.”

Kaynak: Merve US ACIOĞLU