AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati’nin TBMM Genel Kurulu'nda olmadığı halde sahte imza pusulası ile yoklamaya katıldığı belirtildi. Söz konusu durum üzerine Genel Kurul’da söz alan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Nebati’ye “Mersin’de yoksunuz, TBMM’de yoksunuz. Nebati Bey sahte imza pusulanız burada siz neredesiniz?” diye sordu. Kış, “Gazi Meclise sahte imza pusulası vererek Meclis’in itibarını zedeleyen, Mersin halkını temsil etmek için milletvekili seçilen Sayın Nebati’nin bu usulsüzlüğü asla kabul edilemez” dedi.

CHP’li Uzgel Dışişleri’ndeki atamaları değerlendirdi CHP’li Uzgel Dışişleri’ndeki atamaları değerlendirdi

ÇUKUROVA HAVALİMANI YİNE AÇILMADI

Konuşmasında ayrıca Ocak 2024’te açılacağı ilan edilen Çukurova Havalimanı’nın söz verilen tarihte açılmadığını belirten Kış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıl içinde açılacağını ilan etmesini ise Mersinliler adına “büyük bir ayıp” olduğunu ifade etti. Kış, konuşmasında şunları söyledi:

“Ortadan garip bir havalimanı hikâyesi var. 13 yılda 3 temel atma töreni yapıldı, 8 bakan değişti, her seçim döneminde bir bakan tarafından açılış tarihi verildi. Geçen hafta Tarsus Kaymakamı ‘İnşaatı devam eden havalimanında incelemelerde bulunduk’ derken, Mersin Valisi ‘Bitti, açılış için Cumhurbaşkanından tarih bekliyoruz’ dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Adana'da, Bakanı’nı, Valiyi ve bölgeye gelip tarih veren herkesi yalanladı. Ama hiç şaşırmıyoruz.”

Kaynak: Merve US ACIOĞLU