ODTÜ öğrencilerinin kampüste yapılacak bahar şenliğinin iki güne indirilmesine karşı rektörlüğe tepkisi sürüyor. Bu kapsamda rektörlük binası önünde oturma eylemi yapan öğrencilere Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de dün destek verdi. Güner bugün de bahar şenliklerinin Devrim Stadyumu’nda yapılması ve öğrencilerin taleplerinin karşılanamsı için ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök ile görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Güner, olumlu ir adım beklediklerini ifade etti. Güner, rektörlüğün güvenlik ve temizlik konusunda endişelerinin bulunduğunu belirterek, Çankaya Belediyesinin bu husulara katkı sunabileceğini ilettiklerini söyledi. Güner, şunları ifade etti:

“Türkiye Enduro Ve ATV Şampiyonası” ABB’nin ev sahipliğinde gerçekleşti “Türkiye Enduro Ve ATV Şampiyonası” ABB’nin ev sahipliğinde gerçekleşti

“Ben burada Sayın Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına Genel Başkanımızın da talimatıyla Ankara’daki 16 belediyemizin ve büyükşehir belediyemizin dahil olmak üzere tamamının hep güvenlik konusunda gereken katkıyı sunacağın ifade ettim.

Aynı şekilde temizlik konusunda da bizim çalışma arkadaşlarımızın bende dahil olmak üzere hep beraber gelip öğrenci arkadaşlarımızla birlikte gerekirse temizliği sağlama orayı pırıl pırıl yapma konusunda çaba sarf edeceğimizi ifade ettim.Umuyorum ki Rektörlüğümüz de sizlerin sesine kulak verecektir.”

Muhabir: Merve US ACIOĞLU