FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ortaklığı ile düzenlenen Türkiye Sigorta 3x3 Kupası heyecanı başkentte yaşanacak. 20 Nisan tarihinde başlayacak turnuva’da 18- 40 yaş aralığındaki sporculardan oluşan toplam 27 takım, hünerlerini sergileyecek. Kadın ve erkek kategorilerinde en iyilerin sahne alacağı bu organizasyonda 3x3 heyecanı parkelere taşınırken Müsabakalar dışında 3 sayı yarışması gibi çeşitli aktiviteler de yapılacak.
 

Türkiye Sigorta 3X3 Büyükler Ankara Kupası’nın başvuru şartları ise şöyle:


Türkiye Sigorta 3x3 Ankara Kupası 2024 organizasyonuna katılacak takımların aşağıda belirtilen kriterlere uygun olarak kadrolarını oluşturması gerekmektedir.

1. Takımlar turnuva kadrolarını 3 asil 1 yedek olmak üzere 4 sporcudan oluşturmalıdır.

2. Takımdaki sporcular 18 - 40 yaş aralığında olmalıdır. (1984 – 2006 arası doğumlular)

3. Kadrodaki sporcular TC vatandaşı olmalıdır. Ancak ülkemizde ikamet eden veya öğrenci olan bir yabancı uyruklu basketbolcu ilgili evraklarını ibraz etmesi şartı ile kadroda yer alabilir.

4. Her sporcu play.fiba3x3.com üzerinde geçerli bir profile sahip olmalıdır. (Kayıt olduktan sonra FIBA’dan gelen mail onaylanmalıdır.)

5. Organizasyona katılacak sporcuların basketbol branşında ferdi veya takım lisansının bulunması gerekmektedir. (TÜSF lisansı kabul edilmektedir.)

6. Her takımın organizasyona katılacağına dair taahhüt vermesi ve ilgili başvuru evraklarını belirtilen sürede teslim etmesi gerekmektedir.

7. Eksik kayıt olan takımlar ve fazla katılım olması durumunda aşağıdaki listeye göre daha az puana sahip olan takımlar organizatör tarafından sistemden çıkartılacaktır.

*Büyük Erkekler kategorisinde kontenjan sayısı 24 takımdır. Takım sayısının belirlenen kontenjandan fazla olması durumunda başvuran takımlara aşağıdaki kriterler doğrultusunda öncelik verilecektir.

- Kadrosunda 3x3 Milli Takımı oyuncu olması,
- Kadrosunda FIBA 3x3 Türkiye oyuncu sıralamasında ilk 25’den oyuncu olması,
- TBF Liglerinde (Sözleşmeli veya Sözleşmesiz) aktif oyuncusu bulunması,
- En son düzenlenen 3x3 Türkiye Şampiyonasında derecesi olması.

**Kadınlar kategorisinde kontenjan sayısı 12 takımdır. Takım sayısının belirlenen kontenjandan fazla olması durumunda başvuran takımlara aşağıdaki kriterler doğrultusunda öncelik verilecektir.

- Kadrosunda 3x3 Milli Takımı oyuncu olması,
- Kadrosunda FIBA 3x3 Türkiye oyuncu sıralamasında ilk 25’den oyuncu olması,
- TBF Liglerinde (Sözleşmeli veya Sözleşmesiz) aktif oyuncusu bulunması

Gençlerbirliği, Giresunspor maçı hazırlıklarını sürdürdü Gençlerbirliği, Giresunspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ