Zorunlu tüketim kalemlerine yapılan zamlarla ilgili faturalar gelmeye başlayınca, zaten asık olan suratlar, iyice somurtur oldu.

İlk şok dalgası elektrik faturalayla geldi.

Apartmanların posta kutularına bırakılan zamlı faturalar, özellikle dar ve sabit gelirlilerin moralini bozacak cinsten.

Şimdi sırada doğalgaz faturası var.

Yurdun pek çok ilinde olduğu gibi Ankara'yı da etkisi altına alan bahar havası sayesinde özellikle de ısınma amaçlı doğal gaz tüketiminin düşük seviyelerde kalması, bu tüketim kaleminde yaşanacak olası ''fatura şokunu'' bir sonraki döneme ait faturanın gelmesine kadar ertelemiş olacak.

Kış aylarının zorlu geçeceği tahmin ediliyordu ama, yüklü faturalar beklentilerin de üstünde bir karamsarlık yarattı.

Söz konusu kalemlere yapılan yüklü zamların neden olduğu geçim sıkıntısının yanı sıra işsizlik de önemli bir sorun olarak gündemdeki yerini koruyor.

nısıra, zaten kıt kanaat geçinen dar ve sabit gelirli kesimin daha da güç şartlar içinde yaşamasına neden olacağı belirtiliyor.

Mevcut tablo nedeniyle, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba son günlerde artan toplu intihar vakalarının araştırılması için meclis araştırma önergesi verdi.

Ağbaba, önergesinde son dönemde yaşanan toplu intihar olaylarının çoğunlukla geçim sıkıntısı ve işsizlik sorunundan kaynaklandığını belirtiyor.

TÜİK istatistikleri de karamsar bir tablonun varlığına işaret ediyor.

Buna göre, 2018 yılında Türkiye'de 3 bin 161 kişi hayatına son verdi.

Verilere göre, geçim zorluğu intihar nedenleri arasında önemli yer tutuyor.

TÜİK'in 2018 yılındaki intiharların nedenleriyle ilgili verilerinde 3161 olaydan 1155'inin nedenin belirlenemediği ifade ediliyor. Geçim zorluğu nedeniyle intihar olaylarının sayısı ise 246 olarak belirtiliyor.

Rakamlar iç karartıyor.

Rakamlar endişe verici…

Dört kişilik bir ailenin toplu intiharına ilişkin haber ise, acıları daha da artırdı.

Daralmış yürekler kurtuluşu ölümde aramamalı

Bir çare olmalı.

Bir çare bulunmalı.