CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye'nin İdlib'deki gözlem noktalarının, Suriye rejiminin kontrolünde kaldığını savunarak, 'Her şehitten sonra dönüp 'bedelini ağır ödettik' denilmesini kabul etmiyor, reddediyoruz. Bedelini ne ile ödetirseniz ödetin, kamuoyuna bunu söylüyorsunuz ama gerçeklik nedir, ortada yok. Velev ki söylediğiniz her şey doğru, bir Mehmetçiğin tırnağı başka bir şeyle karşılaştırılamaz. Bir tek Mehmetçiğin hayatına milyon misliyle karşılık verseniz bizim bağrımız, anaların bağrı yanıyor. 'Mehmetçik neden orada şehit oluyor?' sorusu siyasetin sorusu değilse de vicdanların sorusudur' ifadelerini kullandı. Özgür Özel, Suriye meselesinde diplomasinin kullanılmasını isteyerek, Mehmetçiklerin hayatını kaybetmesinin ve yurtlarına dönmeyecek yeni sığınmacıların Türkiye'ye gelişlerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

'EN BETER BİZ OLURDUK'

Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'Kemal Kılıçdaroğlu'na görev düşer miydi?' ifadesini kullandığını anımsatarak, şöyle konuştu: 'FETÖ'nün hain darbe girişimi başarılı olsaydı, Kılıçdaroğlu idam edilmiş veya hapse atılmış olurdu. Merak etme Sayın Bahçeli, en beter biz olurduk. İdamı boylamayan, zindanı boylardı. Hepimizin anasından emdiği süt burnundan gelirdi ama biz CHP olarak; darbelerde genel başkanları hapse atılmış, malvarlığına el konulmuş, kapatılmış, il başkanları işkencelerden geçirilmiş, gençleri hapislerde çürütülmüş en ağır bedeli de biz orada öderdik.' Özel, Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz darbe girişimi gecesi basın kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklamasında, ülkücülerin sokağa çıkmasını istemediğini, daha sonra ise o gece şehit olanları ve tankların üzerine çıkanları övdüğünü söyledi. Özel, dönemin MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter'in bir televizyon kanalı ve gazeteye ziyaretine ilişkin açıklamalarının bulunduğu videoyu basın mensuplarına izleterek, 'İttifak yaparsanız, korku ittifakının bileşeniyseniz, sizi barkovizyona yansıtmıyorlar. Siz FETÖ'cü değilsiniz. Aynı gün, aynı yerde, aynı sayıda muhalefet partisi mensuplarını da televizyonlarda, grup konuşmasında FETÖ'cü diye itham ediyorlar' diye konuştu.

'O MGK'NİN GEREĞİNİ YAPMADIN'

CHP Grup Başkanvekili Özel, partisinin, ne söz konusu MHP'lilere ne de kendi partililerine bu tür bir leke sürülmesini istemediğini vurguladı. Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemde Tolstoy'a merak sardığını savunarak, 'Erdoğan, çamuru karşı tarafa atmadan önce iyi düşünün, çünkü çamuru tuttuğunuzda önce sizin elinize bulaşacak' dedi. Erdoğan'ın, FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin sorular yönelttiğini anlatan Özel, MİT'in FETÖ konusunda sunum yaptığı ve Erdoğan'ın imzası bulunan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından gereken adımların atılmadığını ileri sürdü. Özel, 'O MGK'nin gereğini yapsaydın, 12 yıl sonra bunlar darbe yapacak güce kavuşmamış olacaktı' diye konuştu. CHP'nin, darbeyi darbe olarak nitelediğini vurgulayan Özel, 'İktidarın önceden haber alarak gereğini yapmadığını ve bunu Allah'ın bir lütuf olarak görerek, 20 Temmuz OHAL'i ile bunu fırsata çevirdiğini' ileri sürdü.

'BERABER YÜRÜDÜLER O YOLLARDA'

Özgür Özel, Türkiye'de FETÖ konusunda 17- 25 Aralık'ın milat olarak kabul edildiğini de söyleyerek, FETÖ'ye ilişkin bu tarihten önceki eylemler suç sayılmazken sonrasındaki eylemlerin suç sayılmasını eleştirdi. CHP'li Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısında, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a sorular yönelttiğini de anımsatarak, şunları kaydetti: 'İlker Başbuğ, senin döneminde TSK'den kaç ihraç oldu? Cevap 32. Azdır, çoktur. İhraçlara da imza atmazdı bunlar. 'Alnı secdeye değen Müslüman komutanlar ihraç ediliyor.' derdi. Alnı secdeye değenlerin bombaları bu Meclis'e değdi sonra. Peki, Necdet Özel'de kaç tane oldu? Sıfır. Kahraman Hulusi Akar döneminde kaç tane ihraç oldu? Sıfır. Senin Genelkurmay Başkanının, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek partili Genelkurmay Başkanı, tek ihracı yok. Terfi ettirdi. Özel, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan bazı atama kararlarını basın mensuplarına göstererek, söz konusu kişilerin FETÖ'cü olduklarının ortaya çıktığını ve hapse atıldıklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi