Türkan Yamantürk İlkokulu'nun Satranç Kız Takımı Türkiye Satranç Milli Takımı yolunda ilerlediklerini söyleyen Türkan Yamantürk İlkokulu öğretmeni ve okulun satranç koçu olan Mustafa Kuşak başarılarını Başkent'e anlattı. Kuşak, Türkan Yamantürk İlkokulu'nun Satranç Kız Takımı, Türkiye Satranç Milli Takımına girme yolunda sonuca bir adım daha yaklaştıkların ifade ederek, 'Yaman kızlarımız Milli Takım yolunda son dönemeç olan İl Birinciliği Turnuvasını başarıyla geride bırakmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyorlar. Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilciliği tarafından 24 - 26 Aralık 2021 tarihlerinde düzenlenen ve Milli Takım seçmeleri öncesindeki son çıkış olan İl Birinciliği Satranç Turnuvasında önemli başarılara imza attı' dedi. Kuşak, başarının bir ekip işi olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: 'Bu işin bir ekip ve sabır işi olduğunu, öğrenci - veli - öğretmen işbirliğinin ve yoğun çabanın başarıyı getirdiğini belirterek, azim ve kararlılıkla yolumuzda ilerlemeye devam ediyoruz. Hedefimiz, Türkiye Satranç Milli Takımı. Bu süreçte emeklerimizi karşılıksız bırakmayan başta öğrencilerime, velilerime, okul öğretmenlerimize ve çalışanlarına, bizden desteğini esirgemeyen okul idaremize sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah öğrencilerimizi Satranç Milli Takımımıza uğurlayarak mutluluğumuzu daha da katlayacağız. Bu turnuvada başta Ankara Üçüncüsü olan Zeynep Naz Odabaşı kızımızı ve önemli dereceler elde eden diğer tüm sporcularımızı ve ailelerini kutluyorum.'

'İLK 10'DA 5 YAMANTÜRK'LÜ'

Türkan Yamantürk Satranç Kız Takımı, Türkiye Satranç Federasyonu Ankara Küçükler Satranç Yarışması Kızlar Kategorisinde beş öğrencisi ile ilk onda yer aldı. Zeynep Naz Odabaşı ise üçüncülük ödülü almaya hak kazandı. Zeynep Naz Odabaşı'nın üçüncü olduğu turnuvada, Nurbilge Karademir beşinci, Ada Tuana Aydoğan altıncı, Ada Yıldırım yedinci, Özge Özcan sekizinci olarak ilk ona girdi. Duru Taşkın ve Bade Elbasan da turnuvada ilk 50'de yer aldı.

'MİLLİ TAKIMA BİRLİKTE GİRMEK İSTİYORUZ'

Turnuvada altı maçtan beşini alarak önemli bir başarıya imza atan ve üçüncülük madalyası alan Zeynep Naz Odabaşı ise kazandığı madalya nedeniyle duyduğu mutluluğu dile getirdi. Öğretmenleri Mustafa Kuşak'ın satranç konusundaki motivasyonun önemine dikkat çeken Odabaşı, 'Annem ve babam bana çok destek oluyor. Onları yanımda hissetmek bana hep güç veriyor. Dört yaşındaki kardeşim Uğur Alp de beni örnek alarak satranç öğrenmeye başladı. Madalya kazandığıma çok sevindim. Umarım o da satrancı sever ve birlikte madalyalar alırız. Satrancı bana sevdiren Mustafa Öğretmenim ve Ece ablama çok teşekkür ederim. Sınıf arkadaşlarım Ada Yıldırım, Özge, Ada Tuana ve Nurbilge ile çok güzel bir arkadaşlığımız var. Madalya kazandığımda birbirimize sarıldık ve hep birlikte sevindik. Çok çalışıp Milli Takıma birlikte girmek istiyoruz' dedi. Turnuvaya katılan öğrenci velileri de, 'Mustafa Öğretmenimize verdiği emek ve fedakarlıktan dolayı çok teşekkür ederiz. Çocuklarımızla ve bizlerle kurduğu çok iyi bir bağ var. Atılan bu temel sayesinde, çocuklarımızın şimdi elde ettiği bu başarılarının, gelecek için sadece bir anı olarak kalmayacağını ve yeni yeni başarıların da başlangıcı olacağını biliyoruz' dedi.

Editör: Haber Merkezi