• Festivalle ilgili bilgi verir misiniz?

Armada Alışveriş Merkezi, geleneksel hale gelen sanat festivalinde sanatseverleri bir araya getirdi. 1-6 Ekim tarihlerinde gerçekleşen ve bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Armada Sanat Festivali kapsamında sanatçılar seyirciler ile birlikte gerçekleşen etkinliklerle sanatın eğlenceli halini yaşadı. 'AVM'deki sanat galerilerinin oluşumunu başlatanlardanız. Sloganımız da 'Sanat ve Hayat Birlikte.' Geldiğimiz günden beri de uluslararası kapsamda sanatçı dostlarımızla birlikte 5'incisini gerçekleştirdiğimiz bir festival düzenledik. Bu kapsam içerisinde canlı performanslarımız atölyelerimiz oldu. İnsanlara şöyle bir mesaj vermek istiyoruz. Biz sizin yakınınızdayız ulaşılmaz değiliz ve sanatın birleştirici gücünü size göstermek istiyoruz. Bu kaygıyla yola çıkıyoruz. 5 yıldır düzenliyoruz biz bu festivali. Bu yıl da farklı olarak tiyatro girdi işin içine, sokak performansları daha da arttı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

• Festivalin her yıla ait bir teması var mı?

Tematik olarak çıkmıyoruz. Ancak sosyal sorumluluk projelerimiz mutlaka oluyor. Bu yıl ki temalardan biri kadına şiddetle ilgili bir performansımız vardı. Onun dışında farklı ülkelerin, Koreli bir sanatçının yaptığı resimleri anlatmak, başka bir ülkenin resmini disiplinini anlatmak, onlardaki o çocuksu ruhu çocuk şarkısıyla anlatmak çok farklı oldu. Hatta yetişkinler çocuk şarkısıyla resim yaptılar. Biz de bu vesileyle farklı bir çalışma yaparak ilgi çekmek istedik.

• Festivaldeki sosyal sorumluluk projeleri neler oldu?

Aynı zamanda sosyal sorumluluk projesini de içeren festivalde, sanatçıların bağışladığı tabloların geliri İlgi Otizm Derneği'ne bağışlandı. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Veteriner Hekim Tarkan Özvardar ve Eğitmen Murat Gümüş, köpekleri ile birlikte gerçekleştirecekleri performanslar ile Sanat Festivalinde Hayat Sokağın yer aldı. Ayrıca Ercüment Cengiz, Süreyya Üzmez söyleşileri ve imza günleri gerçekleşti.

SANAT VE EĞLENCE İÇİÇE

• Festivalde hem sanat hem eğlence iç içe bunu nasıl değerlendirirsiniz?

Festival ortamları karşılıklı olarak eğlence içindir. Eğlenirken de sanatın paylaşımını ne kadar kişiye ulaştırabilirsek o kadar iyi diye düşünüyoruz. Festivalde birçok genç sanatçımızı ağırladık. Mesela burada bir mozaik sergisi oldu 16 sanatçının hazırladığı bir sergiydi. Hepsi ayrı ayrı illerden gelen sanatçılardan oluştu. Sergiye öyle iştirak ettiler. Rusya, İran, Azerbaycan, Bulgaristan gibi ülkelerden de ressam sanatçı konuklarımız oldu, bu insanların da resim performanslarını sergiledik. Festivale katılan ülke sanatçıları arasında kaynaşma oluyor ve bu insanlar davetlerle başka ülkelere de gidiyor. Burada hobi atölyeleri desen atölyeleri oldu bu atölyelere katılıp kendileri için önemli deneyimler de paylaştılar.

• Festivaldeki etkinlikler nelerdi?

Festival boyunca Armada Alışveriş Merkezi'nde bünyesinde bulunan Galerim Sanat Galerisi ile ortaklaşa düzenlenen sergiler, söyleşiler, resim atölyeleri, hobi atölyeleri, imza günleri, performanslar ve daha birçok etkinlik ile ziyaretçiler sanatla iç içe oldu. 6 Ekim tarihinde sona eren ve sanatçılar eşliğinde yapılan etkinliklerde, Nur Doğu Koçak 3D resim performansı, Ressam Jafar Shahir'in sergisi, Atanas Karaçoban portre desen, Hewon Ae Hee Kang uzak doğu resim sanatı ve birçok etkinlik yer aldı.

Editör: Haber Merkezi