• Öncelikle kendinizden bahseder misiniz? Müzik yaşamınıza nasıl başladınız?

Ben Ali Coşkun Kamışlı mahlasım Pilot, 29 yaşındayım. Yaklaşık 6-7 senedir müzik ile uğraşıyorum. İyi bir müzik dinleyicisiyim. Müzik yaşamım beni anlatan müzik ve sanatçıları dinlerken hayal etmekle başladı. Daha sonrası da; çeşitli müzikleri daha dikkatli dinlemeye başladım. Belli bir zaman sonra kendimi o sahnede hayal ettim. Zamanla 'Ben de orada olmalıyım' dedim ve serüvene başladım.

GRAMAFON BÜYÜSÜ

  • Müzik hayatınızın neresinde anlatır mısınız?

Müziğin benim hayatımda çok büyük bir anlamı var. Sadece rap müziği değil, genel anlamda müzik hayatıma anlam katan bir olgu. Müzikle özel anlar yaratırım kendime. Bunlara bir örnek verirsem en çok sevdiğim şarkıları gramofonda dinlerim. Gramafon büyülü bir zaman yaşatır bana.

  • Kendinize örnek aldığınız müzisyenler var mı?

En çok dinlediğim müzisyenlere örnek verecek olursam şu an aklıma gelenler sırasıyla Neşet Ertaş, Neşe Karaböcek, Esmeray, Ayten Alpman. En sevdiğim rapçiler ise Ceza ile Sagopa Kajmer. Bununla birlikte özellikle idolleştirdiğim biri yok fakat belki biraz esinlenme diyebiliriz. Ancak müzisyenlik ve kendi müziğini yaratmak zaten özgünlük gerektirir.

  • Müzik dünyasına yeni adım atan bir müzisyen olarak yaşadığınız sıkıntılar neler?

Müzik dünyasının sıkıntıları aslında çok fazla. Kimi müzisyenlere boş vaatlerde bulunanlar olabiliyor. En büyük sorun maddiyat ve bu maddiyatı doğru kullanma. Çünkü maalesef popüler kültürün de getirdiği şöhret olma egosu insanları maalesef uçuruma sürüklüyor. Çünkü kendiniz ifade edecek mecralar çok az sayıda hatta yok denecek kadar az.

MÜZİK ÇALIŞMALARI…

  • Yaptığınız müzik çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Müzik aslında hayatımda hep vardı. İki senelik bir moladan sonra bir şeyler denemeye başladım ve Ses-Kes kardeşimle iki tane single çıkardık. Herkes kendi sözlerini kendi yazıyor.

  • Pandemi bilindiği gibi her sektörü olumsuz etkiledi ancak müzisyenleri daha çok etkiledi bununla ilgili neler söylersiniz?

Müzik dünyası pandemiden çok ciddi bir şekilde etkilendi. Bu noktada sadece müzisyenlik yaparak geçinenler eğer bir başka gelirleri yoksa gerçekten sıkıntılı günler geçirdi. Bu dünyanın her yerinde böyle oldu. Bu nedenle pandeminin bir an önce bitmesini umut ediyoruz.

  • Türkiye'ye gelip gitseniz de Almanya'da yaşıyorsunuz, Almanya'da müzik yapmak konusunda neler söylersiniz?

Almanya'da Türkçe rap yapıp, Türkiye'deki kitleyi yakalamak çok zor. 'İnfluencer'lere ya da sanatçılara reklam verip yapılabilir ama bunun için büyük bütçeler gerekiyor. Ancak biz de sosyal medya ağları gibi alanları kullanarak bir şekilde sesimizi daha fazla duyurmaya çalışıyoruz. Bu işi severek yaptığımız için belirli bir kitleyi yakalayabileceğimizden eminim.

  • Müzik hayatında neler hedefliyorsunuz?

Her müzisyen daha fazla kitleye ulaşmak ister. Ben de tabi ki daha büyük bir kitleye ulaşmak istiyorum ve yaptığım müziğin herkes tarafından sevilmesini isterim. Hedefimiz çok ama en önemlisi halk için sanat yapmak çünkü kitleler için müzik yaptığımızı düşünürsek halktan uzak olmak da düşünülemez. Müzikle duygularımı anlatıyorum. Duygularımın en iyi ifade şekli müzik. Bunun için uğraşım çabalarım sürecek.

Editör: Haber Merkezi