Ankara'da çeşitli konserlere imza atan İlkadım Müzik Grubu üyesi 14 yaşındaki Kaan Hatipoğlu, müzik aşkını anlattı. Müziğe nasıl başladığını anlatan Hatipoğlu, 'Müzikle ana sınıfında tanıştım. Önceleri merak olarak başladığım piyanoya bakışım, ikinci sınıfa geçtiğimde yerel bir sanat okulunda tanıştığım Serkan öğretmenimle tamamen değişti. O günden beri yani 8 yıldır müzik ile ilgileniyorum ve çok seviyorum. İlk başlarda org ile çalışıyordum ama şimdi evde bir piyanom var. Günde toplam 2-3 saatimi müzik çalışarak geçiriyorum. Bazen piyano bazen gitar bazen de sosyal medyadan çalınan eserleri dinliyorum. ' diye konuştu.

İlk Adım Müzik grubuyla tanışmasını anlatan Hatipoğlu, şunları söyledi: 'Grubun kurucusu Oğuzhan Akova tarafından gençlere ilham kaynağı olmak amacıyla kurulan bu gurupla yaklaşık bir sene önce Serkan öğretmenim sayesinde tanıştım, kendisi benim piyano ve gitar öğretmenimdir. İlk Adım Müzik Grubu ile pek çok hayalimiz var. Grubun önceliği 'Gençlere ilham kaynağı olmak.' Bu grup beni daha da geliştirdi. Her şeyin gerçekleşmesi tabii ki biraz zaman alacak. Ama bu grupta çalışınca güzel eserler ortaya çıktığını daha iyi gördüm. İlkadım'da çok şey öğreniyorum. Kovid-19 pandemisiyle birlikte her şey gibi bizim planlarımız da aksaklıklara uğradı ancak, çalışmalarımıza elimizden geldiğince devam ediyoruz. Buradan güler yüzlü ve anlayışlı Oğuzhan hocama da teşekkür ederim, kendisi gençlere çok önem vermekte ve bu kapsamda beni grubuna alarak ilk toplu konser gösterisine katılmama vesile oldu. Grubun önceliğini 'Gençlere ilham kaynağı olmak.' Bu duygu beni çok etkiliyor. Her şeyin gerçekleşmesi tabii ki biraz zaman alacak. Ama bu çalışmalar sayesinde, kendime güvenmem gerektiğini ve çalışınca güzel eserler ortaya çıktığını daha iyi anlıyorum. Grup olmak heyecanımı artırıyor.'

Geleceğe ilişkin beklenti ve planlarını anlatan Hatipoğlu, 'Benim geleceğimde kesinlikle piyano var, gitar var kısacası müzik var. Onlarsız hiçbir plan yapmıyorum. Aynı zamanda fen bilimleri alanında da eğitim almak istiyorum. Hayatımı iyi planlarsam çok daha iyi işler yapabileceğime inanıyorum' dedi. Müziğin mutluluk verdiğini belirten Hatipoğlu, 'Müzik, zaman, bağ, mutluluk vb. birçok şeyi bir arada gerektiriyor. Zamanın hızla geçtiğini unutmamak gerek. Müziğe erken yaşta başlamak da bana büyük avantajlar sağladı' diye konuştu. Müzik hayatında örnek aldığı isimleri aktaran Hatipoğlu, 'Ben müzik hayatımda hep öğretmenlerimi örnek alıyorum, buradan tekrardan Serkan ve Oğuzhan öğretmenime ve 'İlk Adım Müzik Grubu' üyelerine çok teşekkür ederim. Gerçekten onları örnek almamak mümkün değil ama bana ünlü biri söyle derseniz ben çok örnek verebilirim. En çok ben Johann Sebastian Bach'ı örnek alıyorum çünkü eserlerindeki o güzel yorum ve o güzel ritmi beni çok etkiliyor. Yanında ise Fazıl Say'ı ve onun okuluna giden ve gurubumuzun üyesi Nihan Ulutan'ı örnek alıyorum diyebilirim' ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi