Birbirinden ünlü birçok firmayı bir araya getiren 'Güzellik ve Bakım Fuarı' güzellik sektörünü de bir araya getirdi. 31'inci Uluslararası Güzellik & Bakım, Profesyonel Kozmetik ve Saç, Spa & Wellness Ürün ve Ekipmanları Fuarı, 26 – 29 Eylül tarihleri arasında Ankara Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşen. Fuar, Türkiye'nin dört bir yerinden gelen ziyaretçileri ağırladı.

KUAFÖRLER SAÇ SUNUMU YAPTI

Ankara Artistik Kuaförler Derneği Başkanı Ali Özpolat, 'Fuar ilgi çeken bir fuar olma özelliğinde. Firma sahipleri de bu fuara ilgi gösterdiler. Fuarın kuaförler için eksiklikler söz konusu. Fuarda genel anlamda güzellik salonları için ve estetisyenler için kurulmuş bir fuar. Kuaförler için yeteri kadar bir yer ayrılmadığını gördük. Bir dahaki yıl için daha fazla yer ayrılmasını talep ediyoruz.Ankara dışından gelen meslektaşlarımız için saç sunumları yaptık. Gelen meslektaşlarımıza değişik saç sitilleri için burada onlara güzel bir gösteri sunduk.' şeklinde konuştu.

Fuara katılan kuaför Kuaför Korkut Doğan, 'Kuaförlük mesleğimizi yukarıya bir üst noktaya taşımak için buradayız. Burada başarılı olduğumuzu göstermek ve bu başarıyı da bir üst noktaya taşıyabilmek.' dedi. Berat Kozmetik sahibi Ebru Demirde 'Bu yıl Ankara'da ilk defa düzenlenen bu fuar için heyecanlandık. Biz Ankara firmasıyız. Güzellik salonları için gerekli her çeşit cihaz. Kalıcı ojeden lazer epilasyona kadar her ürün mevcut.' ifadelerinde bulundu.

Demir, fuarı başarılı bulduğunu ve mesleki açıdan çok şey katacak bir etkinlik olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Burada hem birçok marka bulunuyor hem de alanında çok iyi olan isimler tecrübelerini meslektaşları ile paylaşıyorlar. Salon sahipleri güzellik uzmanları kuaförler ve estetisyenler her zaman bu tür olanaklarla karşılaşamayabiliyor. Bu nedenle önemli bir fuar bence. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.'

Fuara katılan Hayat Kozmetik İçAnadolu Bölge Sorumlusu Yavuz Korkmaz da, 'Biz de bir güzellik merkezinin A'dan Z'ye kadar her türlü ürün var. İpek kirpikte, cilt bakım cihazları güzellik cihazları mevcut. Avrupa menşeili ürünlerle çalışırız. Ürünlerimizin hepsi garantili.' değerlendirmelerinde bulundu.

FUARDA YENİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Fuarda, dünyaca ünlü birçok marka, yeni ürünlerini, gelişmiş teknolojilerini dört gün boyunca sergilendi. Alanında uzman yerli ve yabancı doktorlar, estetik ve güzellik uzmanları, dermatologlar, kuaförler, diğer sektör profesyonelleri katıldı.

Güzellik ve Bakım Fuarını 31. kez düzenleyen TG Expo Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Akyıldız; medikal estetik pazarının bütün dünyada, yılda ortalama yüzde 10 büyüdüğünü, Çin, Brezilya ve Türkiye gibi ülkelerde büyümenin çok daha hızlı olduğunu belirtti. Akyıldız şunları söyledi: 'Ülkemizde güzellik pazarının büyümesine katkı sağlamak amacıyla bu yıl ikinci kez Güzellik ve Bakım Fuarı yapıyoruz. İlkini İstanbul'da gerçekleştirdik. Beş yüz yirmi marka katıldı, çoğunluğu kadın olan yirmi üç bin yüz seksen ziyaretçi katıldı. Türkiye'nin birçok şehrinden gelen güzellik merkezi işletmecileri ve güzellik akademisi öğrencileri, fuara akın etti. Türkiye'nin tüm bölgelerinden gelen talepler doğrultusunda, ziyaretçilerin kolay ulaşımını sağlamak amacıyla Ankara'yı tercih ettik. Ankara fuarı ile birlikte sektördeki fuar sayısını yılda ikiye çıkarıyoruz. Yabancı ziyaretçilerde yaşanan artış ve sektördeki buluşması için önemli bir platform sağlıyoruz ve her yıl gelişerek uluslararası katılımı arttırmayı hedefliyoruz.'

Editör: Haber Merkezi