• Bize kendinizden bahseder misiniz?

Ben 1974 Ankara doğumluyum. Bir tarafım Kızılcahamam bir tarafım Kırıkkaleli. ODTÜ Makine Mühendisliği bölümü mezunuyum. 22 yıldır erkek egemen bir sektörde makine mühendisi olarak çalıştım son 6 yıldır kendi işimi yapıyorum. İl başkanlığı teklif edildiğinde siyaseti hiç düşünmemiştim. Genel Başkanımız Ümit Özdağ bana yeni ve temiz yüzlerin siyaseti temizleyeceğini söyleyerek teklifte bulundu. Bu şiarla ve Özdağ hocam ile yola çıktım.

• Siyasete adım atma kararını nasıl aldınız?

Biz büyüklerimizden bir ülke devraldık. Genel başkanımızla konuştuktan sonra, 1 oğlum var, o geldi aklıma onun daha iyi bir gelecekte yaşaması için temiz siyasette olmam gerektiğine kanaat getirdim. Çocuklarımıza bu ülkeyi emanet edeceğiz. Bu nedenle üzerimize düşenin en iyisini yaparak bayrağı gururlu bir şekilde gençlere teslim etme amacındayız. Biz parti olarak siyaseti temizleştirme şiarıyla yola çıkıyoruz, oğluma ve tüm çocuklarımıza bir gelecek borçluyuz. Bu nedenle bu teklifi geri çevirmemeliydim. İyi ki de çevirmemişim. Siyaseti Ümit Özdağ okulunda öğrendim. Onun okulunda yetiştim. 21'inci yüzyıl Türkiye Enstitüsü yönetim kurulu üyesiyim.

SİYASETTE KADIN OLMAK

• Siyasette kadınların karşısına çıkan sorunlar neler?

Kadın olmak benim için üniversitede de kolay olmadı. Her ne kadar ODTÜ Makine Mühendisliği olsa da bölümümüzde kadınlar azınlıktaydı. Çalışma hayatında da ticarette de kadın olmak maalesef zor. Kadın olmak dünyada zor, Türkiye'de ekstra zor… Yıllarca OSTİM'de çalışan bir iş kadınıydım. İhracatlar yaptım. Mesela erkek gibi kadın diye bir söz var. En nefret ettiğim cümlelerdendir. Oysa kadın dediğiniz anadır, abladır, eştir. Kısaca kadın da insandır. Ben bunlara bir de siyaseti ekledim. Öte yandan kadınlar siyasette yeteri kadar temsil edilmediği için haklarını korumak erkek siyasetçilere kalıyor. Erkek siyasetçiler de kadınların haklarını kadın olmadıkları için koruyamıyor. Çünkü kadınları anlayamıyorlar. Tabii onların da kızları, kız kardeşleri ve anneleri var ancak kendileri sıkıntıyı birebir yaşamadıkları için anlayamıyorlar. Kadının sorununu en iyi kadın anlar. Bu nedenle kadın cinayetlerine kadınlara uygulanan mobbinglere karşı mecliste yasa çıkarılması için kadınların siyasette çok olması gerek. Kadınlar her yerde olmalı. Kadınların olmadığı ortamlar erkeklere bile rahatsızlık veriyor. Kadın, olduğu her ortama naiflik, kibarlık, estetik katıyor. Türkiye'nin buna ihtiyacı var.

• Partide kadın kotası var mı buna dair çalışmalar var mı?

Partilerde kadın kotası kavramını ben ciddi görmüyorum. Kadın kotalarıyla kadın haklarını koruyamazsınız. Kadın haklarını kadınlarla ilgili söz sahibi insanlarla koruyabilirsiniz. Mesela bizim partimizde yarı yarıya kadın var. İl yönetimine ben çok sayıda kadın arkadaşımızı dahil ettim. Kadın ve Çocuktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız var. Onun ilde de karşılığı var.

• Kadına şiddet konusunda neler söylersiniz?

Kadına şiddet ayyuka çıktı. İnsanlar büyük ekonomik sorunlar yaşıyorlar. Ekonomik sorunu olan erkek evde hırsını karısından çocuğundan alıyor. İnsanların refah seviyesi arttıkça şiddet azalacaktır. Biz Zafer Partisi olarak bu konuda çeşitli çalışmalar yapıyoruz ve yapacağız. Bu yıl 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü'nde kadına şiddete karşı anıt açtık. Şiddete karşı kadınlarımızı andık. Bir vazo koyduk. Vazoda her kadın şiddete uğradığında o vazonun içine bir gül bırakacağız. Vazonun hiç dolmamasını umuyorduk ancak, görünen o ki vazonun içi hiç boş kalmayacak.

• Zafer Partisi'nde kadın siyasetçi olarak neler söylersiniz?

Bu siyasette kadın gibi kadın olmak konusunda kararlıyım ve erkekleşmeyeceğim. Benden erkek gibi söylemler duyamayacaksınız. Burada şunu da belirtmeliyim ki biz Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı dışında kararsız bir grup var, onların oylarına talibiz. Bilim, birlik, barış diye çıktık yola. Atatürk'ten rahatsız olmayan ülkesini seven herkesle birlikte yol yürümek istiyoruz. Mevcut yapıdan rahatsız olan insanların oyuna talibiz. Bunun yanında Ankara'nın yerel gücüne inanıyorum. Yerel basına inanıyorum ve güveniyorum sizlere de teşekkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi