• Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Güzellik ve bakım uzmanlığına geçiş sürecini anlatır mısınız?

Mardin doğumlu olup Ankara'da yaşamaktayım. 35 yaşında ve bir çocuk annesiyim. Yaklaşık olarak 21 yıldır bu işi yapmaktayım. 14 yaşında bir kadın kuaföründe çırak olarak başladığım güzellik uzmanlığını son 15 yıldır profesyonel olarak sürdürüyorum. Daha çocuk yaşta farklı ciltler ve farklı yaş gruplarından sorun yaşayıp merkezimize başvuran insanların cildi ilgimi çekiyordu. Denemeler ile birlikte farklı cihazlar üzerinde araştırmalar yapıp insanların cildine iyi gelen şeyleri keşfederek ilerleme kat ettim. Son altı buçuk yıldır da erkek cildi konusunda yoğunlaşmış bulunmaktayım. Esta Kuaförü Erkek Bölümü olarak geçen salonumuzda profesyonel medikal cilt bakımı, hydrafacial bakım yapılıyor.

• Daha çok hangi kişiler size başvuruyor?

Daha çok kadınlar ile birlikte 30-35 yaş üstü erkeklerin danışmanlığını yapıyoruz. Ergenlik döneminde siyah, beyaz nokta, yağ bezesi şikayetiyle başvuran danışanlarımız da var.

'UYGUN MALZEMELERİ SEÇMEK ÇOK ÖNEMLİ'

• Erkeklere yönelik daha çok hangi tedavi yöntemlerini uyguluyorsunuz?

Ergen yaştaki erkeklere çok fazla kimyasal malzeme kullanmadan ciltteki siyah nokta ve sivilce için buhar ve ozon eşliğinde komedin yardımıyla gözeneklerini temizleyip, tamamen doğal olan kil maskesi ve benzeri maskelerle gözeneklerini sıkılaştırıp tedavi özelliğine sahip kremlerle cildin iyileşmesini sağlıyoruz. 30 ve üstü yaştaki danışanlarımızda ise daha çok leke ve çevresel faktörlerden kaynaklı siyah nokta ile karşılaşıyoruz. Bazılarında cildin kendi renginden en az 3 ton daha koyulaşmış olduğuna şahit oluyoruz. 30 ve üstü danışanlarımızda cilt tipine göre kullanılacak uygun malzemeleri seçmek çok önemlidir. Çünkü bu yaşlardaki kişilerin ciltleri, kendi kendini onarmada biraz yavaşlıyor. Özellikle kuru ciltlerde yoğun nemlendirme özelliği bulunan ürünler tercih ediyoruz. Yağlı bir ciltte ise cildin yağını tamamen kurutmadan, fazla yağını arındıracak ürünleri tercih ediyoruz.

• Yaşlanma sürecini yavaşlatmak veya tersine çevirmek için uygulanan Anti-aging yöntemini anlatır mısınız?

Anti-aging dediğimiz yöntemi; yaş ilerlemesine bağlı olarak cildin nem oranının, kolajen seviyesinin düşmesi ve çevresel faktörler nedeniyle ciltte ince çizgilerin ve donuk görüntünün oluşumda kullanıyoruz. Kısaca bu yönteme cildin yoğun şekilde nemlendirilmesi işlemi diyebiliriz.

• Led terapi nedir? Hangi durumlar için uygulanabilir?

Led terapi cildin kendi kendini yenilemesini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Akne leke kızarıklık ve erken dönem zona baskılama tedavilerinde kullanılan led terapi, derinleşmiş kırışıklık ve cildin yatıştırılması konusunda oldukça etkilidir. Güneş ve yaşlanmaya bağlı lekelerde, her türlü doku yenilenmesinde, ameliyat sonrası yara iyileşmesini hızlandırmak amacıyla, bazı deri kanserlerinin tedavisinde, kas ve eklem ağrılarının tedavisinde, iyileşmeyen deri ülserlerinde, deri tümörleri ve siğil tedavisinde, vitiligo hastalığında, tıp dilinde psoriasis olarak bilinen, sedef hastalığında, kan dolaşımının geçici olarak arttırılmasında da kullanılır.

• Özellikle yaz aylarında artan güneş lekelerini yok etmek için nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz?

Güneş lekeleri için dermapen dediğimiz cildin üst tabakasını soydurup alttan yeni gelecek sağlıklı bir cilt için vitaminlerle destekleme işlemi uygulamaktayız ve bu tedavi için özellikle sonbahar ve kış ayları tercih edilir.

'EVDE YAPILAN BAKIM İLE DAHA HIZLI SONUÇ ALINIYOR'

• Bakım sonrası kişilerin yapması gerekenler neler?

Özellikle cilt bakımı sonrası her sabah güneş koruyucu krem ve her akşam cilt tipine uygun bir yüz temizleme jeli ve tonikleme yapılması konusunda uyarılmalıdır. Bunlar yapılmadığı takdirde güneş ışığına direk maruz kalındığında lekelenme ve özellikle yağlı ciltlerde cildin kusması olası bir durumdur. Bakım sonrasında danışanlarımız evde de bizi destekledikleri zaman daha hızlı sonuç alırız.

• Bu uzmanlık için tecrübeler neler ve ne gibi eğitimler alınması gerekiyor?

Güzellik ve bakım uzmanlığı için ilk başta yetki sahibi eğitim merkezlerinden temel ve uygulamalı olarak kurs alınması gerekir. Sonrasında teknik olarak kullanacağınız cihazlar konusunda iyi bir eğitimden geçmeniz ve yeterlilik belgesi almanız gerekir. Alacağımız eğitimler ve belgeler sonrasında yaptığınız deneme ve yanılma süreçleri de tamamlanınca mesleğe hazır konuma gelirsiniz. Tabi ki bu süreçte kendi araştırmalarınız ve tecrübelerinizin de önemi çok büyük.

• Merdivenaltı, kayıt dışı bakım salonlarında ucuz fiyatlar ile bakım yaptıranlar ne gibi sonuçlarla karşılaşır?

Cildiniz, ucuz ürün ve tecrübesiz insanların ellerine emanet edilemeyecek kadar değerlidir. Yanlış kişilerin yanlış uygulamaları sonucunda çok ciddi ve dönüşü olmayan problemlerle karşılaşabiliriz. Yanlış operasyonlar sonucunda dudağını kaybetmeyle karşı karşıya kalan, epilasyon sonrasında vücudunda yanıklar oluşan, cilt bakımından sonra kalıcı deri hastalıkları yaşayan kişilerle karşılaşabiliyoruz.

'CİLT 21 GÜNDE BİR KENDİNİ YENİLİYOR'

• Cilt bakımı hangi süre aralıkları ile yapılmalı?

Cilt bakımı seansları aralıkları en az 21 gün olmalıdır. Daha erken yapılması doğru değildir, cildi çok fazla yormuş oluruz. Çünkü gözeneklerin küçülüp tekrar eski haline dönmemesi için cildi sabitlememiz lazım. Cilt 21 günde bir kendini yenileyip onarır. Yoğun çalışan, vakti olmayan kişilerin ayda en az bir defa olacak şekilde seansa gelmesi çok zor değil. Bakım yapılırken özellikle cilt tipi analiz etmeli ve doğru ürünler tercih edilmelidir. Aksi taktirde işlem sonrasında cilde ciddi anlamda hasar verilmiş olur. Çünkü hiçbir zaman cildin yağını tamamen kurutmak doğru değildir.

• Herkesin cilt yapısı farklı mıdır?

Cilt tipleri yağlı, kuru, karma ve hassas cilt tipi olarak 4'e ayrılır. Yağlı cilt genelde cildin fazla yağ salgılaması kaynaklı her zaman cilt yüzeyinde yağ ve parlaklık bulunur bu cilt tipini analiz etmek çok kolaydır bakıldığında bile anlaşılabilir. Kuru cilt tipi daha gergin ve donuk görünür elinizle dokunduğunuz da aşırı kuruluktan ötürü pullanma be deri döküntüsü olur. Karma cilt t bölgesi diye adlandırdığımız alın burun ve çene bölgesi yağlı olup yanak bölgesi kuru olan cilt tipidir. Hassas ciltler kırmızı görünümlü cilt pullanması olup ve çoğunluğu kılcal damarları çok belirgin olan ciltlerdir.

• Kadınlar kadar erkekleri de cilt bakımına yönlendirmek için ne yapıyorsunuz?

Erkek ya da kadın olmaksızın her cildin bakıma ihtiyacı vardır. Yıllarca bayanlara yönelik hizmet verdikten sonra baylara hizmet verip onların da cildinin en az kadınlar kadar bakıma ihtiyacı olduğunu kabul ettirmeye çalıştık. Erkeklerin de ciltlerine önem vermeleri, tıpkı kadınlarda olduğu gibi ileriki yaşlarda avantaja dönüşecektir. Özellikle erkeklere her yaptığınız uygulama sonrasında elde ettiğimiz sonuçlar ve memnuniyetler bizi daha çok motive ediyor.

Editör: Haber Merkezi