Bin Gönüllü'den Biri Sen Ol Derneği Başkanı Çiğdem Kuzucu, 'Bağışla Saçını, Yeşert Umutlarını' adlı projeyi hayata geçirdi. Kuzucu, kanser hastalarının kemoterapilerden sonra saçlarının döküldüğünü bu nedenle saçın, kanser hastaları için çok önemli oluğunu belirterek, projeyle onların yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini söyledi.

SAÇLARI GÖNDEREN HERKESE TEŞEKKÜR

Kuzucu, 'Siz hiç uyandığınızda yastığa dökülen saçlarınızı topladınız mı anneniz ve babanızın görüp üzülmesin diye. Siz annenizi özenle tarayıp ördüğü saçlarınızı kazıtmak zorunda kaldınız mı? Saçlarınız dökülünce aynalara küsüp gözyaşı döktünüz mü kendinizi soyutladınız mı diğer insanlardan. Alınan kemoterapiler onkoloji hastalarının saçlarını döküyorlar. Ben de gelen doğal saçlarla peruk yapıp hastalara hediye ediyorum. Çünkü, saç, bazılarına göre kıl tüy, bazılarına göre umut, bazılarına göre hüzün, bazılarına göre ilk takıldığında sevinçten ağlama , iç geçirme sebebi, bazılarına göre ise dökülen saçlarını kapatma. Saç, benim içinse mutluluk gülümsetme. Saçlarımız gelmeye devam ediyor. Perukları isteyenlere yollayabilirim tek şartım Onkoloji hastaları olmaları. 30 santim ve üzeri hacimli saçları kabul ediyorum. Saçları gönderen herkese teşekkür ediyorum konu mankenlerimizi de kucaklıyorum' diye konuştu. Bin Gönüllü'den Biri Sen Ol Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeliha Buğdaycı da, kampanya ile kanser hastalarına moral kaynağı olmak istediklerini belirterek, kampanyaya herkesin destek olmasını istedi.

Saçını kardeşi için bağışlayan Melek Turay 25 yaşında. Kardeşi Melike için, saçlarını bağışladığını belirterek, 'Bu projeye katkım olduğu için çok mutluyum. Kardeşimin sağlığı ve yüzünün gülmesi her şeyden önemli benim için' dedi. Kardeşi için işini bırakan Melek Turay, 'Benden bir yaş büyük bir ablam var o da kanser hastası. Onun ve Melike'nin sağlığı için Şırnak'tan Ankara'ya taşındık. Şırnak'ta İl Sağlık Müdürlüğünde çalışıyordum. Ablam hastalandı, onun durumu bir ara kötüleşti sonra o toparlandı derken, bu kez Melike hastalandı, şimdi de Melike'nin tedavileriyle ilgilenmek durumundayız. Annem evde ablama bakıyor, ben Melike ile ilgileniyorum. İş bulunur önemli olan kardeşlerimin iyileşmesi. Babam çalışıyor şimdilik' diye konuştu.

4 yıl önce yumuşak doku kanseri tanısı konulan ve tedavi sürecinde saçları dökülen 14 yaşındaki Feleknaz Oğur, hayalini kurduğu mor saçlara, 'Bağışla Saçını, Yeşert Umutlarını' projesi kapsamında gönüllerin yaptığı saç bağışı ile kavuştu. Tedavi sürecini ve o dönem yaşadıklarını anlatan Oğur, ilk kemoterapi almaya başladıktan bir süre sonra saçlarının döküldüğünü ifade ederek, 'Üzüldüm, çünkü nereye gidersen beni erkek sanıyorlardı. Çok üzülüyordum onun için. En büyük hayalim upuzun saçlarımın olmasıydı. Mor renkli bir saç istiyordum. Bugün benim için yapılan peruk takılacak, çok heyecanlıyım şu an' şeklinde konuştu. Oğur, mor renkli gerçek saçtan yapılmış medikal peruğu taktığında çok mutlu, çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: 'İnanamıyorum, mor saçlarım oldu. Çok, çok güzel. Şu anda çok mutluyum, konuşamıyorum bile. Saçları olmayan arkadaşlarımın da benim gibi mutlu olmasını istiyorum. Bizim için saçlarınızı bağışlayın lütfen. '

Editör: Haber Merkezi