Farklı renkleriyle herkesi kucaklayan Eymir Gölü hafta sonu binlerce Ankaralıyı ağırladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Eymir Gölü, özellikle yaz aylarında yeşil ve mavinin eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Ankara'nın en nezih bölgeleri arasında yer alan Eymir Gölü'ne TRT Genel Müdürlüğü önünden veya Doğukent Caddesi - Birlik Mahallesinden (Mühye Köyü içinden) geçerek ulaşmak mümkün.

Eymir Gölü, özellikle son yıllarda daha da artan gökdelenlerin arasında hapsedilmiş ve gökyüzüne hasret Ankara için adeta bir akciğer. Yaklaşık 13 kilometrelik gölün çevresindeki yol, Ankara'da yürüyüş yapanlar ve bisiklet kullananlar için en gözde mekanlardan birisi ve harika bir parkur konumunda.

Büyük şehrin kirli havasından, gürültüsünden, boğucu atmosferinden bu kadar yakın mesafede, bir o kadar uzak olmak ve yürüyüş yapabilmek Ankaralıları mest ediyor. Ankara'da ODTÜ arazisinde bulunan Eymir Gölü Bisiklet ve Yürüyüş Parkuru, Ankara'da yaşayan herkesin mutlaka uğraması gereken bir doğa harikası. Eymir'de bisiklet sürme ya da yürüyüş yapmanın tadı da bambaşka.

RESTORANLAR DOLDU

Eymir'de hafta sonu otoparklar tamamen doldu sabahın ilk saatlerinden akşam saatlerine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Eymir'de hafta sonu içeriye araç alınmıyor, hafta içi yalnızca ODTÜ kimliği ve özel kimliği olanlar araçlarıyla girebiliyor. Göl, hafta sonu yalnızca yayalar ve bisiklet turu yapan vatandaşların kullanımına açık tutuldu. Şehrin en uzak semtine bile en fazla yarım saatlik bir mesafede olan Eymir'de restoranlar da yaşanan hareketlilikten nasibini aldı. Göl kenarında keyif yapmak isteyenler, restoranları doldurdu.

Eymir Gölü'nün etrafında pedal çeviren Ankaralılar hem doğanın hem de temiz havanın tadını çıkardı. Bisiklet turu sonrasında kendilerini doğanın kucağına bırakan Başkentliler bütün haftanın yorgunluğunu attılar. Yüzlerce Ankaralı, kiraladıkları bisikletlerle Eymir Gölü kenarında yeşil ve mavinin eşliğinde tur attı. Doğal güzellikleri ile adından sıkça bahsettiren Eymir Gölü fotoğraf severlerin de gözdesi.

BİR ÇOK CANLIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Eymir Gölü'nde su sporları, amatör balıkçılık, piknik, doğa yürüyüşü yapmak da mümkün. Bisiklet sürmeyi bilmeyenler Eymir Gölü'nün etrafında 13 kilometrelik parkur boyunca yürüyüp yeşilin tadını çıkarabilir. Yeşillikler içinde yer alan göl çok sayıda kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Çam kokularıyla, köpekleri, kuşları, balıkları hatta son yıllarda kurulan at çiftliğiyle doğal bir yaşam alanı. Eymir'in küçük batağanları gölü özellikle çocuklar için görsel eğlenceye dönüştürüyor.

Gölün çevresi 1960'larda dönemin ODTÜ Rektörü Kemal Kurdaş'ın önderliğinde ağaçlandırılmış. Başta sarıçam, karaçam, kavak, dişbudak, akçaağaç gibi orman vasıflı ağaçların yanı sıra elma, erik, badem, kuşburnu, mahlep, alıç gibi ağaççık türleriyle de kuşlara yuva, insanlara huzur kaynağı oluyor.

Başkentliler, her gün 07.00 ile 21.00 saatleri arasında 'Ulus-Kızılay-Çankaya-Eymir' güzergahında bulunan 185 ve 135 hat numaralı duraklardan Eymir'e ulaşabilir.

Editör: Haber Merkezi