Çankaya Belediyesinin Evde Bakım Hizmetleri arasında bulunan Evde Sağlık Birimi, pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetlerini bu yıl 2 bin 987 kişiye verdi.

Çankaya Belediyesinin evde bakım hizmetleri kapsamında yürüttüğü Evde Sağlık Birimlerinden yüzlerce vatandaş yararlandı. Evde Sağlık Hizmetini ücretsiz veren Belediye, sene başından bu yana 2 bin 987 vatandaşın yanında oldu. Pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetlerini vatandaşların evine kadar götüren Belediye, ambulansla nakil hizmeti de veriyor. Sağlık ekiplerinin ziyaretinde fiziksel farklı şikayetleri konusunda da destek alan vatandaşlar, ilgili duruma göre tam teşekküllü hastanelere yönlendiriliyor.

Belediye sağlık ekipleri, 679 hastaya nakil hizmeti, 40 hastaya da şikayetleri konusunda sağlık kuruluşlarına yönlendirme amacıyla değerlendirmede bulundu.

Çankaya Belediyesinin Evde Sağlık ve Evde Temizlik hizmetlerinden yararlanmak isteyen Çankayalılar, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi'ne ulaşarak talepte bulunarak bu hizmetleri alabiliyorlar. Vatandaşlar, Merkezin 0850 455 02 65 numaralı telefonunu arayarak başvuruda bulunarak, program dahilinde hizmet alabiliyor.

Editör: Haber Merkezi