Çankayalılar bu yıl da kurbanlarını kesmek için Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanını tercih ettiler. Çankaya Belediyesinin haftalar önce başlattığı hazırlıklar neticesinde vatandaşların rahat ve sağlıklı bir ortamda kurban kesebilmelerine olanak veren alan Kurban Bayramının ilk günü vatandaşlarla doldu.

Bu yıl salgın hastalık nedeniyle satışların yapılmaya başlandığı andan itibaren ek tedbirler alan Çankaya Belediyesi, Bayramın ilk gününde de tedbirleri elden bırakmadı. Maskesiz girişe izin verilmeyen alanın girişinde ateş ölçümü de yapıldı.

Çok sayıda zabıta giriş çıkışlarda tedbir alarak aynı zamanda alanın güvenliğini sağlarken temizlik ekipleri ve ilaçlama ekipleri de hazır bulundu. Kurban Bayramı boyunca yaşanması olası kazalara karşı alanda ambulans, sağlık görevlileri ve veteriner hekimleri de hazır bulunduran Çankaya Belediyesi, hazırladığı çeşmelerle de vatandaşa hizmet verdi.

Herhangi bir karmaşa oluşmaması için randevu saatlerine göre kurbanların kesilmesine izin veren ve böylece aşırı kalabalık oluşmasının önüne geçen Çankaya Belediyesi, hazırladığı caraskalda ehil kasaplarla da vatandaşlara destek oldu. Yerde kesim yapılacak her bir kurban için 16 metrekarelik alan çizilerek, iki kesim alanı arasına 2 metre mesafenin korunmasını sağlayan belediye ekipleri, vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için el arabalarını hazır bulundururken poşet dağıtımı da yaptı.

SOSYAL MESAFEYE ÖZEL ÖNEM GÖSTERİLDİ

Pandemi nedeniyle alınan bütün önlemlerin yanı sıra özellikle sosyal mesafe kuralına dikkat edildi. Zabıta ekipleri kurala uyulması konusunda vatandaşları sık sık yaptıkları anonslar ve sözlü müdahalelerle uyararak mesafenin korunmasını sağladı.

Çankaya Belediyesinin her yıl olduğu gibi bu yıl da kurduğu 6 kişilik yakalama timi de bayram boyunca görev yaparak ilçenin farklı yerlerinden gelen talepleri karşılayacak. Kurban satın alma ve kesim hakkında bilgilendirme broşürlerinin dağıtıldığı alanda Çankaya Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ibadetlerini yerine getirmeye gelecek vatandaşlara çay ikramında da bulunuyor.

Vatandaşlar Kurban Bayramı boyunca, talep ve şikayetleri için Çankaya Belediyesi Çözüm Merkezi'ni 444 06 01 numaralı telefondan arayabilecek.

Editör: Haber Merkezi