Meksikalı mural sanatçısı Kathrina Rupit ile Ayrancı'da yapılan ve tüm dünyada ilgi gören duvar resmi çalışması 'Çiçekli Kız'ın ardından Çankaya Belediyesi, 18 Ekim'de Çankaya Duvar Resimleri (Mural) Uygulamaları Projesi'ni hayata geçiriyor. Dört Türk mural sanatçısının eserleri, Bülten Sokak, Güvenlik, Tunus ve Kennedy caddelerindeki dört ayrı binanın duvarını süsleyecek.


Sanatçılar Hasan Ali Yaldıran, Aybars Yücel, Cem Sonel ve Gökhan Tüfekçi, 18 Ekim Pazartesi günü aynı anda başlayacakları duvar resmi çalışmalarını 25 Ekim'e kadar tamamlayacaklar. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Çankaya, ulusal ve uluslararası sanatçıların imzasını taşıyan 7 esere kavuşmuş olacak. Böylece ilçe açık hava sanat galerisine dönüşecek.

ÇANKAYA'DA MURAL

Çankaya'da daha önce Kolombiyalı sanatçıların Esat Çankaya Evi duvarına çizdiği Atatürk portresi, 365 AVM yanında yer alan belediye hizmet binasına yaptığı Yaşar Kemal ve Gabriel Garcia Marquez çalışmaları ve Meksikalı mural sanatçısı Kathrina Rupit'in Ayrancı'ndaki Çiçekli Kız'ı gerek sosyal medyada gerekse Başkentliler arasında büyük beğeni toplamıştı.

Editör: Haber Merkezi