Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başlattığı öğrenci dostu uygulamaları her geçen gün artıyor.

Başkan Yavaş, indirimli öğrenci abonman kartından yüzde 50 su faturası indirimine, ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi'ne ücretsiz ring servisinden sıcak çorba dağıtımına kadar öğrencilerin hayatını kolaylaştıran birçok uygulamayı birer birer hayata geçirdi.

Son olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için online deneme sınavı desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi şimdi de üniversite sınavını kazananlara tercihlerini yaparken rehberlik desteği verecek.

TERCİH DÖNEMİ 6 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri sıralamasında 2019 yılında 10. sıradayken 2020 yılında ikinci sıraya yükselen Başkent'te öğrencilerin hayatını etkileyen en önemli sınavların arasında yer alan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda da Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin yanında olmayı sürdürüyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı 6 Ağustos'ta başlayacak tercih yapma süreci öncesinde 6-14 Ağustos tarihleri arasında öğrencilere ücretsiz 'YKS Tercih Rehberlik Desteği' sağlayacak.

UZMAN REHBERLER EŞLİĞİNDE

Tercih rehberlik hizmeti hafta sonları da dahil 10.00-17.00 saatleri arasında uzman rehberler eşliğinde 4 Aile Yaşam Merkezi (AYM) ile Gençlik Merkezi'nde verilecek.

Sınavı kazanan öğrencilerin daha doğru ve becerilerini göz önünde bulunduracak tercihler yapması konusunda eğitim desteğinde bulunacak olan Büyükşehir Belediyesi; Mamak, Kuşcağız, Sincan ve Gençlik Parkı'ndaki AYM ve Gençlik Merkezleri'nde bu hizmeti verecek. Tercihlerini belirlemek isteyen öğrenciler şu merkezlere giderek rehberlik desteği alabilecek:

-Mamak Gençlik Merkezi: Asım Gündüz Cad. No:1-2 Abidinpaşa-Mamak (TEL: 365 15 36)

-Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi: Sanatoryum Cad. No: 273 Kuşcağız-Keçiören (TEL: 380 10 48)

-Sincan Aile Yaşam Merkezi: Yunus Emre Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 14 Sincan (TEL: 273 97 90-507 34 20)

-Gençlik Parkı Gençlik Merkezi: Anafartalar Mahallesi, İstikbal Cad. No: 19/A Metro İstasyonu Yanı Ulus-Altındağ (TEL: 311 58 51-311 58 53)

Editör: Haber Merkezi