Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, 'Pandemi dolayısıyla özellikle son 1 yıldır hotel, restoran gibi toplu tüketim yerlerinde bu tür ürünlerin tüketiminde bir azalma söz konusuydu. Bu da haliyle üreticilerimizin elinde başta patates ve kuru soğan olmak üzere ürünlerin satılamamasını konusunu durumuna getirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız geçen hafta itibariyle Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Toprak Mahsulleri Ofisini bu konuda görevlendirdi. Üretici elinde bulunan patates ve kuru soğanların temin edilerek, alınarak maliyetleri de karşılanarak Türkiye'nin 81 ilindeki ihtiyaç sahibi ailelerimize teslim edilmesi noktasında, cuma gününden itibaren bu çalışmayı çok hızlı bir şekilde suretle gerçekleştirdik' açıklamasında bulundu.

'TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TÜM TEŞKİLATLARI İLE BERABER İYİ BİR İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE SÜRECİ YÜRÜTÜYORUZ'
TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Güldal, açıklamasına şu şekilde devam etti: 'Bu kapsamda Polatlı'nın Pazar köyündeyiz. Cumartesi ve Pazar günü ise Nevşehir'deydik. Orada da patates konusunda hummalı bir çalışma var. Tabii buralarla sınırlı değil. Ülkemizin neresinde elinde patates ve kuru soğan olan üreticimiz varsa, üretici örgütleri ve odalar vasıtasıyla bizlere ulaşabiliyorlar bizde o ürünleri alabiliyoruz. Esasen Tarım ve Orman Bakanlığı tüm teşkilatları ile beraber iyi bir iş birliği içerisinde süreci yürütüyoruz. Şu an İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi büyük şehirlerimize ürün indirmeleri gerçekleşti. Yoğun bir şekilde devam ediyor. Her gün biraz daha fazla tonajlı alımlar gerçekleşecek. Haliyle operasyon ve süre olarak çok sınırlı olduğu için bir anda çuval ve araç problemi çıkıyor. Ama bunu da hallediyoruz. Tüm ilgililer ve yetkililer bize destek oluyorlar' ifadelerini kullandı.

'İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZIN SOFRALARINA PATATES, KURU SOĞAN GİBİ TEMEL GIDA MADDELERİMİZİ DEVLETİMİZİN HİBESİYLE, YARDIMIYLA ULAŞMIŞ OLACAK'
Başlatılan sürecin iki ayağı olduğunu belirten Güldal, 'Üretici noktasında üreticilerin maliyetlerini karşılamak. Onların üretimden gelen gücünün kesintiye uğramaması. Önümüzdeki yılda bu sezonda üretimlerine devam edebilmelerini sağlamak. Malum yeni dönem hasat dönemi de yaklaşıyor. Onun öncesinde üreticilerimiz bu sıkıntıdan da kurtulmuş olacak. Diğer taraftan da mübarek ramazan ayı başlıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sofralarına, hanelerine patates, kuru soğan gibi temel gıda maddelerimizi devletimizin hibesiyle, yardımıyla ulaşmış olacak. Bu anlamda da çok başarılı, çok hayırlı bir çalışma olacaktır' şeklinde konuştu.

'HER HANGİ BİR TONAJ SINIRLAMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL'
Güldal, 'Bizim her hangi bir tonaj sınırlamamız söz konusu değil. Nerede üretici örgütleri aracılığı ile Toprak Mahsulleri Ofisine ürünlerini teslim etmek isteyen üretici olursa biz onları almaya ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazırız. Miktar ve tarih gibi sınırlar koymuyoruz. Bu çalışmayı nihayete erdirmek istiyoruz' diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi