Yüksek İhtisas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Birebir TV Dijital Eğitim Platformu arasında bir anlaşma imzalandı. İmza töreninde konuşan Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç, '1 yılı aşkın süredir yaşadığımız pandemi ile birlikte dijital dünyadaki hızlı gelişmeler, eğitim sektörünün yönünü de değiştirdi. Pandeminin etkisiyle dünyanın dijitalleşme hızı artarken, eğitim alanında da dönüşüm hızla yaşanmaya başladı. Endüstri 4.0 ile başlayan, pandemi sonrası zorunlu hale gelen dijital dönüşüm yaşanıyor. Günümüzde bilgi toplumuna geçişe şahitlik ediyoruz. Dünya artık daha fazla 'temassız endüstrilerin', 'yapay zeka ve robotlar' ile üretilen metaların, 'online ticaret' ile karşılanan gündelik ihtiyaçların, 'video konferanslar' ile sosyalleşen toplulukların, 'online eğitim' modelleriyle yapay zeka çağına akan insanlık tarihinin hızlandığı ve genişlediği dijital bir evren.' şeklinde konuştu. Paç, aşılamaya rağmen sosyal mesafenin zorunluluğuna dikkat çekerek şunları söyledi: 'Aşılama çalışmalarına rağmen korunma yöntemi olarak sosyal izolasyon ve mesafenin mecburiyeti özellikle eğitim alanında ciddi bir değişimi zorunlu kıldı; hibrit eğitim. Üniversitemizin dijitalleşmesi konusunda yeni bir açılım sağlayacağız' dedi. Birebir TV Dijitali Eğitim Platformu Kurucusu Kerem Salman ise, 'Eğitim ve teknolojiyi buluşturan bir alt yapıyla arkadaşlarımızın öğrenme ivmesini hızlandıracak, kolay öğrenmelerini sağlayacağız.' dedi.

DİJİTALLEŞME DE ÖNEMLİ BİR ADIM ATACAĞIZ

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç, eğitimde dijitalleşmede önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, 'Üniversitemizin dijitalleşmesi konusunda yeni bir açılım sağlayacağız. Yüksek İhtisas Üniversitesi sağlık temalı bir üniversite. Tıp Fakültemiz, Sağlık Bilimleri Fakültemiz ve sağlıkla ilgili yüksekokullarımız var. Şu an 2 bine yakın öğrencimiz var. Önemli işlevlerimizden bir tanesi sağlık eğitiminin çağdaş norm- larının üstünde geniş kitlelere sunulmasına olanak sağlamak. Bu nedenle işbirliklerimiz var. Sürekli Eğitim Merkezi'mizin değerli katkılarıyla yeni bir başlangıcı daha gerçekleştiriyoruz. Birebir TV ile sağlığın ve eğitimin her alanında iş birliğini samimiyetle kucaklıyoruz.' ifadelerine yer verdi.

EĞİTİM VE TEKNOLOJİ BİR ARADA

Birebir TV Kurucusu Kerem Salman ise, eğitim ve teknoloji arasındaki yarışta dijitalleşmenin etkisiyle aranın kapanacağını belirterek, 'Pandemiyle birlikte hayatımızın nasıl dijitalleştiği ortada. Artık uzaktan çalışıyoruz, eğitimler online yapılıyor. 'Home-office' kavramı pandemi ile birlikte gündemimize girdi. Şirkete gitmeden internet üzerinden uzaktan çalışmanın verimliliği ve faydaları birçok büyük şirket tarafından benimsendi. İletişim tarzımız değişti. Artık en çok iletişimi online servisler aracılığıyla internet üzerinden kuruyoruz. Dünya liderleri zirveleri dijital yaparken, eğitim de giderek dijitalleşiyor. Tarihte sadece matbaanın bulunduğu ve üniversitelerin kurulduğu dönemlerde eğitim teknolojinin önüne kısa süreliğine geçebilmiş. Maalesef günümüzde teknoloji ile eğitim arasındaki yarışın lideri; açık ara teknoloji. Hibrit eğitim modelleriyle eğitimde dijital bir dönüşüm yaşanıyor. Eğitimde teknolojiyi kullanarak, dijital bir eğitim platformu üzerinden hibrit eğitim yapmak; makine öğrenmesini, yapay zekayı kullanmak demek. Kullanıcı dostu, eğitim sırasında soru ve testler ile dikkat ölçümü yapıp odaklanmayı artıran, öğrenme ivmesini hızlandıran bir dijital eğitim platformu kuruluyor. Dijitali ve teknolojiyi doğru kullandığınızda eğitimle teknoloji arasındaki yarışı yakınlaştırabileceğiz. Şimdi ikisini buluşturan bir alt yapıyla arkadaşlarımızın öğrenme ivmesini hızlandıracak, dikkatlerini toplayacak hem hızlı bir şekilde kolay öğrenmelerini hem de kaliteli içeriğe sahip olmalarını hep beraber sağlayacağız.' açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi