Tıp alanında, sadece Türkiye'nin değil dünyanın da önde gelen fakültelerinden biri olan ve mesleğin duayenlerini yetiştiren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, ilk mezunlarını, mezuniyetlerinin 50. yılında bir araya getiriyor.

Küçük bir Ankara evinde başladığı yolculuğunu, uluslararası alanda elde ettiği başarılarla dünyanın en iyi tıp fakülteleri arasına girerek taçlandıran Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, bu kez farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. İlk mezunlarını 1969 yılında vermiş olan Fakülte, tıp mesleğinin duayenlerinin de aralarında bulunduğu ilk mezunlarını, mezuniyetlerinin 50. yılında yeniden buluşturuyor.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinin ev sahipliğinde, Hacettepe yönetiminin, tıp fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleşecek etkinlik, 2 Temmuz'da saat 9.00'da Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak. Saat 10.30'da Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezi M Salonu'nda devam edecek törende, ilk mezunlara Hacettepe Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Haluk Özen tarafından plaket takdim edilecek. Daha sonra, mezuniyet törenlerinin en güzel anlarından birini temsil eden mezuniyet kütüğüne plaka çakma işlemi gerçekleşecek. O yıl fakülteyi birincilikle bitirmiş olan doktor, mezun olduğu yılın yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çakacak. Saat 13.00'te Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezi Ahmet Göğüş Sergi Salonu'nda ilk mezunlardan Dr. Sait Kapucu ve Dr. Ataç Elalmış'ın resim ve karikatürlerinden oluşan serginin açılışı yapılacak.

PROF. DR. TUNÇALP ÖZGEN'E VEFA

Törenin ardından, Hacettepe Üniversitesinin kurucusu ve onursal rektörü Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın mezarını ziyaret edecek olan mezunlar, Tıp Fakültesinin ilk mezunlarından olan ve yakın zamanda aramızdan ayrılan merhum Prof. Dr. Tunçalp Özgen'i de unutmadılar. Vefatının ardından isminin verildiği Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Tunçalp Özgen Kongre Merkezi'ni ziyaret etmek üzere Beytepe Yerleşkesine gelecek olan arkadaşları, anma töreninin ardından bina önünde toplu fotoğraf çektirecek.

Hacettepe Tıp'ın ilk mezunlarını, mezuniyetlerinin 50. yılında bir araya getiren ve bu yıl ilk kez düzenlenecek olan etkinliğin, önümüzdeki yıl da 1970 mezunlarının 50. yılını kutlayarak geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi